به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از وین، از دیروز براساس تصمیم دولت اتریش؛ مردم اجازه ندارند وارد شهر و دیگر اماکن عمومی شوند، مگر برای رفتن به دکتر، خرید مواد غذایی و خرید دارو.
یک زن ۴۸ ساله اتریشی که به دلیل ابتلای به ویروس کرونا در قرنطینه خانگی بسر میبرد، دیشب جان باخت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین، این چهارمین اتریشی است که براثر ابتلای به ویروس کرونا در این کشور فوت میکند.
براساس آمار وزارت بهداشت اتریش، تاکنون یک هزار و ۱۳۲ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
همچنین پنج شهروند ساکنن وین که به ویروس کرونا مبتلا شدند پس از دو هفته قرنطینه خانگی سلامت دوباره خود را بدست آوردند.
در اتریش از دیروز و براساس تصمیم دولت، همه مدارس، دانشگاهها، مهدک کودک ها، پارک ها، مراکز تفریحی و فرهنگی و ورزشی تعطیل شده است.
همچنین ممنوعیت تجمع ازدیروزدر سراسر اتریش به اجرا گذاشته شده است و هیچ کس جز برای رفتن خرید مواد غذایی، دارو و دکتر اجازه ندارد در بیرون از خانه باشد.
اتریشیانی که این دستورات دولت را نقض کنند، باید جریمه مالی سه هزار و ششصد یورو بپردازند.
اسپانیا
دو هزار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در اسپانیا
مقامات اسپانیا اعلام کردند دست کم ۱۱ هزار و ۱۷۸ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا هستند.
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس، سخنگوی مرکز هماهنگ کننده هشدارهای بهداشتی وزارت بهداشت اسپانیا روز سه شنبه (امروز) اعلام کرد تاکنون ۴۹۱ نفر در اثر ابتلا به بیماری کوید ۱۹ جان باخته اند و ۱۹۸۷ مورد جدید از ابتلا به ویروس کرونا روز گذشته تاکنون گزارش شده است.
اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در تاریخ ۳۱ ژانویه گزارش شد. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد بیش از ۱۸۰ هزار نفر در سراسر جهان به این ویروس مبتلا شده اند و بیش از هفت هزار نفر هم جان خود را از دست داده اند.
کرونا به اردوی والنسیا زد
باشگاه والنسیای اسپانیا اعلام کرد بیش از یک سوم بازیکنان و کادرفنی این تیم به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شده اند.
به گزارش رویترز، در بیانیه باشگاه آمده است ۳۵ درصد اعضای تیم مبتلا به ویروس کرونا شده اند، ولی همه آنها در حال حاضر هیچ علامتی بروز نداده اند. این مساله با وجود تمام تدابیر احتیاطی باشگاه اتفاق افتاده است.
تست ازه کیل گارای هافبک آرژانتینی و ایلیاکیم مانگالا هافبک فرانسوی تیم دیروز مثبت شد.
اعضای تیم والنسیا ماه قبل برای بازی با تیم آتالانتا در لیگ قهرمانان اروپا به ایتالیا سفر کردند و در مراجعت برخی اعضا به بیماری مبتلا شدند. باشگاه والنسیا افزود: «تمام موارد مثبت و مشکوک در حال حاضر در خانه خود در قرنطینه به سر میبرند و در حال حاضر تحت نظر پزشکان قرار دارند. آنها در برنامه تیمی مشارکت نمیکنند.»
شمار مبتلایان از 11 هزار نفر فراتر رفت
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت اسپانیا اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۱ هزار و ۱۷۸ نفر رسید.
آلمان
سرایت کرونا به یک فعال سیاسی آلمان
یک شخصیت سیاسی و عضو حزب حاکم در دولت آلمان به کرونا آلوده شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، "فردریش مرتس" که در تکاپوی ریاست بر اتحادیه احزاب مسیحی بود به دلیل آلودگی به کرونا در قرنطینه خانگی به سر میبرد.
انتخابات ریاست اتحادیه احزاب مسیحی به علت کرونا به تعویق افتاده است.
"مرتس" قرار بود با دو نفر دیگر رقابت کند و انتخاب او میتوانست گزینه بعدی صدر اعظمی آلمان هم باشد.
شمار تلفات کرونا در آلمان به ۲۰ نفر و آلوده شدگان به هشت هزار و ۸۴ نفر رسیده است.
در برخی ایالتها از جمله براندنبورگ همه مغازهها به جز مواد خوراکی و بهداشتی از فردا تعطیل میشود.
فعالیت همه اتوبوسهای مسافرتی در مسیرهای داخلی و خارجی از فردا متوقف میشود.
فولکس واگن بزرگترین تولید کننده خودروی جهان نیز کارخانههای خود را در بسیاری از ایالتهای آلمان تعطیل کرد.
انستیتو روبرت کخ: متوقف کردن ویروس کرونا دستکم دو سال زمان نیاز دارد
رئیس انستیتو «روبرت کخ» آلمان روز سه شنبه اعلام کرد: احتمالا حدود دوسال زمان برای متوقف کردن همه گیری ویروس کرونا مورد نیاز است. وی تاکید کرد: مدت این بحران بهداشتی به شدت به سرعت تهیه و تولید واکسن آن وابسته خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز از برلین، لوتار ویلر گفت: حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد جمعیت جهان به ویروس، آلوده و درمان خواهند شد و در برابر بیماری مصونیت خواهند یافت. با این حال غیرممکن است که بگوییم این روند چه مدت زمان خواهد برد.
وی در یک نشست خبری گفت: فرضیه کار ما بر این اساس است که این روند، حدود دو سال زمان خواهد برد. ما هنوز نمیدانیم میزان مرگ و میر این ویروس، شبیه به چه بیماری خواهد بود. او افزود: بدون تدابیر هدفمند که روز دوشنبه از سوی آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان مطرح شد، آلمان میتواند با میلیونها مورد آلوده رو به رو شود. ما میخواهیم از بروز این شرایط جلوگیری کنیم. ویلر ادامه داد: انستیتو «روبرت کخ»، سطح خطر در آلمان را بالا ارزیابی کرده است. بیمارستانها باید ظرفیت خود را در مورد مراقبتهای ویژه افزایش دهند. هم اکنون از هر پنج بیمار (مبتلا به کرونا)، وضع یکی از آنها وخیم است.
آلمان محدودیتهای جدیدی را به علت شیوع بیشتر کرونا اعمال میکند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، تا عصر امروز ۷ هزار و ۶۳۶ نفر در آلمان به ویروس کرونا آلوده شده و ۱۷ نفر جان خود را از دست داده اند.
رییس مرکز ویروس شناسی روبرت کخ اوضاع را خطرناک توصیف کرد و از سرعت بالای انتشار کرونا گفت.
این شرایط در برخی ایالتها پیچیدهتر است و در بایرن در جنوب آلمان وضع هشدار اعلام شده است.
در حالیکه تا پیش از این دولت آلمان توصیه میکرد که مردم از سفرهای غیر ضروری اجتناب کنند، اکنون درباره هر گونه سفر به خارج از کشور هشدار داده است.
وزیر امور خارجه گفت: آلمان برای بازگرداندن اتباع خود از کشورهای جهان برنامه ویژهای تدارک دیده است.
هایکو ماس گفت: تا مبلغ ۵۰ میلیون یورو برای بازگرداندن گردشگران آلمانی گرفتار شده در خارج از کشور به ویژه مناطق به شدت آلوده اختصاص یافته است.
صدر اعظم آلمان محدودیتهای جدید را اعلام کرد که بر اساس بر آن هر گونه تجمع در مراکز ورزشی و مذهبی ممنوع است.
سالنهای ورزشی، بوستانها، مکانهای تفریحی، همه مراکز آموزشی از جمله مهد کودکها، مدارس و دانشگاهها، سالنهای تئاتر، سینما و کنسرت در همه ایالتها تعطیل شده اند.
رستورانها ساعت شش بعد از ظهر و در برخی ایالتها زودتر باید تعطیل کنند.
مرکل البته گفت: فروشگاههای و مراکز تامین مایحتاج مردم و پمپ بنزینها باید به فعالیت خود ادامه دهند و ممنوعیت فعالیت فروشگاهها و مراکز عرضه کننده مایحتاج مردم در روزهای یکشنبه نیز برداشته شد.
آلمان هنوز قرنطینه شهری را اجرا نکرده است، اما مسئولان متناسب با شرایط تصمیم میگیرند و اعلام شده است که این گزینه نیز در صورت نیاز اجرا خواهد شد.
بحران کرونا تا پایان ماه مه ادامه دارد
وزیر اقتصاد آلمان پیش بینی کرد بحران کرونا ویروس تا پایان ماه مه ادامه مییابد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از برلین، پیتر التمایر در گفتگو با شبکه ار تی ال آلمان افزود پیش بینی میکنم بایستی کل ماه آوریل و مه را به مقابله با پیامدهای این بحران بپردازیم و در این مدت شمار مبتلایان جدید به کرونا قابل توجه خواهد بود؛ بنابراین توصیه میکنم که هیچ کس امید نداشته باشد این بحران در مدت هشت روز به پایان برسد.
گزارشی درباره اقدامات اروپا و آفریقا برای مبارزه با کرونا
ترس از شیوع ویروس کرونا در کشورهای اروپایی باعث شده است تا کشورهای حوزه شنگن به فکر بستن مرزهای خود باشند.
به گزارش شبکه خبری فرانس ۲۴، اتحادیه اروپا برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تصمیم گرفته است مرزهای حوزه شنگن را فعلا به مدت ۳۰ روز مسدود کند. فرانسویهایی که در دیگر کشورهای اروپایی هستند برای بازگشت به کشور خود باید به سفارتخانهها و کنسولگریهای فرانسه بروند. شماری از کشورهای اروپایی به بازرسیهای زمینی روی آورده اند. در میان کشورهای اروپایی وضع ایتالیا همچنان نگران کننده است. در این کشور تاکنون ۲۷ هزار و ۹۸۰ نفر به ویروس کرونای جدید مبتلا شده اند که از این رقم، دو هزار و ۱۵۸ نفر جان خود را از دست داده اند.
همه گیر شدن ویروس کرونا کشورهای اروپایی را مجبور کرده است به قرنطینه و محدود کردن رفت و آمدها روی آورند.
آلمان هر گونه رفت و آمد در مرزهای خود با پنج کشور همسایه اش را تحت نظر گرفته و ورود و خروجها را بازرسی میکند. کسب و کارهای غیر ضروری تعطیل شده اند. آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان از شهروندان این کشور خواسته است در خانه خود بمانند. ورود اقامت و در آلمان از این به بعد فقط باید در موارد ضروری باشد و نه گردشگری.
در سوییس نیز اقدامات سفت و سختی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا به اجرا گذاشته است. در این کشور هر گونه تجمع ممنوع است. مغازهها، رستوران و مراکز تفریحی تا ۱۹ آوریل تعطیل هستند.
فنلاند نیز تصمیم گرفته است مراکز عمومی را تعطیل کند. در ایتالیا، فرانسه، اسپانیا ، جمهوری چک و اتریش مردم فقط برای کار و خرید غذا و مایحتاج عمومی میتوانند از خانه خارج شوند.
تاکنون فقط انگلیس در میان کشورهای اروپایی مقررات کمتر سختگیرانهای را به اجرا گذاشته است. اما بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس نیز روز دوشنبه از مردم خواست تماسهای مستقیم و گردهمایی غیر ضروری نداشته باشند. وی از افراد آسیب پذیر نیز خواسته است به مدت دو هفته در خانههای خود بمانند.
در آفریقا نیز شمار کشورهایی که مردم شان به ویروس کرونا مبتلا میشوند در حال افزایش است. جمهوری دموکراتیک کنگو، رواندا، گینه استوایی و آفریقای مرکزی از جمله کشورهایی هستند که در قاره آفریقا به ویروس کرونا مبتلا شده اند. بنین نیز اعلام کرد نخستین مورد از ابتلا به این ویروس را به ثبت رسانده است. با این حال کشورهای آفریقایی اقدامات خاصی برای مقابله با این بیماری به اجرا نگذاشته اند. تنها لیبریا رفت و آمد در مرزهای خود را محدود کرده است. در مجموع از ۵۴ کشور آفریقایی، ابتلا به ویروس کرونا در دست کم ۳۰ کشور آن به ثبت رسیده است.
این در حالی است که این گونه کشورها از قبل درگیر بیماریهای ویروسی دیگر بوده اند. به عنوان مثال ابولا در لیبریا در فاصله سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶ بیش از پنج هزار نفر را کشت. در همین راستا ژرژ وه آ رئیس جمهوری لیبریا اعلام کرد ورود مسافران از کشورهایی که در آنها بیش از ۲۰۰ مورد کرونا به ثبت رسیده است از این به بعد ممنوع خواهد بود.
در آفریقای جنوبی نیز آزمایش بیش از ۶۰ نفر مثبت شده است. وزیر بهداشت این کشور در این باره گفت با شیوع ویروس کرونا در کشور، ما نگران جوامع بسیار فقیر، حومه نشینها و مناطق روستایی هستیم. چون در این مناطق دسترسی به منابع نادر است و خدمات پزشکی و درمان کم است.
با این شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آفریقا هنوز خیلی کمتر از چین و اروپاست. اما در برخی از فرودگاههای قاره آفریقا کار غربالگری از مسافران شروع شده است.
اما چیزی که خوب است در این جا به آن اشاره کرد این است که میدانیم نمونههای قبلی کرونا ویروس در محیطهایی که گرم هستند رشد نمیکنند. اما درباره ویروس کووید ۱۹ هنوز نمیتوان این حرف را زد. زیرا این ویروس اکنون در کشوری مانند تایلند نیز که آب و هوای گرمی دارد شیوع پیدا کرده است.
چیزی که برای آفریقا جای امیدواری دارد این است که این قاره جوانترین جمعیت را در جهان دارد. با توجه به اینکه این ویروس بیشتر افراد سالخورده را میکشد انتظار میرود که این قاره زیاد تحت تاثیر این ویروس قرار نگیرد.
چیزی که برای آفریقا جای نگرانی دارد این است که جهان اکنون همه توجه خود را متوجه ویروس کرونای جدید کرده است و دیگر بیماریهای ویروسی مانند ایدز، سل و مالاریا را که هر سال جان هزاران نفر را در این قاره میگیرد به حال خود فراموش شده اند.
ایتالیا
روزنامه های ایتالیایی مملو از آگهی های ترحیم شده اند
یک روزنامه آمریکایی نوشت: روزنامههای ایتالیا مملو از آگهیهای ترحیم و اعلامیههای مرگ شهروندان این کشور است و نجات یافتگان از کرونا ناچارند به تنهایی برای از دست دادن عزیزان شان سوگواری کنند.
روزنامه واشنگتن پست چاپ آمریکا در گزارشی به قلم چیکو هارلان و استفانو پیترلی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: روزنامه ایتالیایی "لی ایکودی برگامو" معمولا بخشی برای چاپ اگهیهای ترحیم و اعلام فوت دارد که شامل دو الی سه صفحه میشود. در روزهای اخیر صفحات چاپ آگهیهای ترحیم در این روزنامه ایتالیایی به ده الی یازده صفحه رسیده است و همانگونه که یکی از ویراستاران این روزنامه گفته است اکثر این فوتیها ناشی از ویروس کرونا هستند.
در منطقه "بِرگامو" در شمال ایتالیا که شاهد بیشترین میزان شیوع کرونا بوده است اکنون بیمارستانها و گورستان محلی آن مملو از تابوت هستند. روزنامه محلی هم در روزهای اخیر بطور متوسط ۱۵۰ آگهی ترحیم منتشر کرده است.
سردبیر روزنامه محلی این وضع را شبیه انتشار بولتن قربانیان جنگ میداند. موضوع قابل توجه این است که بازماندگان ناچارند مراسم عزاداری برای کشتههای ویروس کرونا و خاکسپاری آنها را به تنهایی انجام دهند.
در سراسر منطقه برگامو شاهد این هستیم که افراد با آمبولانسها به بیمارستانها منتقل میشوند و در اتاقهایی که کاملا ایزوله شده اند و دور از چشمان اعضای خانوادههای شان میمیرند. چون به نزدیکان این افراد اجازه ملاقات داده نمیشوند.
در بسیاری از خاکسپاریها تنها یک کشیش و نماینده شرکت مسئول کفن و دفن مردگان حضور دارند. چون به اعضای خانوادههای این افراد اجازه گردهمایی و برگزاری مراسم عزاداری جمعی داده نمیشود.
ویروس کرونا تاکنون بیش از ۲۰۰۰ قربانی در ایتالیا گرفته است که اکثر آنها در پنج روز گذشته جان باخته اند.
انگلیس
نشریه انگلیسی ایندیپندنت نوشت با ادامه بحران ناشی از ویروس کرونا، دولت انگلیس قرار است اقدامات اضطراری و طرح اقتصادی در این رابطه اعلام کند.
تصاویر صف های طولانی برای خرید از فروشگاه ها
تصاویری از صفهای طولانی برای خرید از فروشگاهها در انگلیس در پی شیوع ویروس کرونا، منتشر شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، فعالان شبکههای اجتماعی، تصاویری از صفهای طولانی برای خرید مواد غذایی و بهداشتی از یکی از فروشگاهها در انگلیس منتشر کردند.
این در حالی است که تدابیر ضعیف دولت انگلیس برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، با انتقادات زیادی در این کشور روبرو شده است.
خبرنگار شبکه العربیه گفت: با گسترش شیوع ویروس کرونا و افزایش شمار فوتیها در انگلیس، دولت این کشور تدابیر بیشتری برای به تاخیر انداختن شیوع این بیماری اتخاذ کرد. شمار مبتلایان به ویروس کرونا در انگلیس به ویژه در لندن در مدت پنج روز، دو برابر شد. با اینکه دولت انگلیس تدابیری برای مقابله با شیوع ویروس کرونا اتخاذ کرده است، اما این تدابیر با استقبال عموم مردم روبرو نشد و مردم از اتخاذ نشدن تدابیر قاطعانه تر، ناراضی هستند.
یک شهروند انگلیسی به خبرنگار العربیه گفت: ”دولت اطلاعات کافی درباره این بیماری در اختیار ما قرار نداده است. “
دیگر شهروند انگلیسی گفت: ”نمی دانم باید چه کار کنم. دولت یک حرف میزند، اما در رسانهها شاهد مسایل متفاوتی هستیم. “
در ادامه این گزارش آمده است: دولت انگلیس، برگزاری تجمعهای بزرگ، مدارس یا اماکن عمومی را تعطیل نکرده است و اجرای توصیههای آن برعهده شهروندان است تا در صورت نبود مشتری، فروشگاهها و مراکز تفریحی مجبور به تعطیلی شوند.
آغاز نافرمانی مدنی در انگلیس در اعتراض به عملکرد دولت این کشور ضد ویروس کرونا
در حالی که دولت انگلیس به بستن مدارس در زمان همه گیری بیماری کووید ۱۹ اعتقاد ندارد، دانش آموزان و والدین آنان در این کشور اعلام میکنند به مدارس نمیروند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، روزنامه دیلی میل نوشت: " گوین ویلیامسون" (Gavin Williamson)، وزیر آموزش در انگلیس اعلام کرده است براساس نظر کارشناسان بهداشت و مشاوران علمی دولت این کشور، نیازی به بستن مدارس نیست.
به نوشته دیلی میل، اما شماری والدین دانش آموزان با مقایسه وضعیت انگلیس با کشورهای همسایه، از دولت میخواهند دستکم یک ماه مدارس را ببندد وگرنه دانش آموزان را روانه مدارس نمیکنند.
دولتهای ایرلند، فرانسه و ایتالیا در اطراف انگلیس، مدارس را در هراس از گسترش ویروس کرونا بسته اند و میخواهند مدارس تا پایان تعطیلات سالانه بهاره، تعطیل باشند.
شماری از والدین انگلیسی درهراس از گرفتار شدن فرزندانشان به کرونا و یا انتقال ان به افراد بزرگسال و به ویژه سالخورده که بیشتر در معرض خطر ویروس کرونا هستند، در طوماری الکترونیکی از دولت این کشور میخواهند مدارس با ببندد تا دانش آموزان در منزل بمانند.
این طومار را تاکنون بیش از ۶۰۰ هزار نفر از والدین امضا کرده اند و شمار درخواست کنندگان رو به فزونی است. وزارت آموزش انگلیس از مقامات مدارس خواسته است در صورت مشاهده نشانگان بیماری کووید ۱۹ در دانش آموزان و یا کارکنان، افراد مشکوک به بیماری را به منازل بفرستند تا به مدت ۱۴ روز در قرنطینه بمانند، اما مدارس را نبندند.
دولت انگلیس رویکرد قرنطینه افراد مبتلا یا مشکوک را در پیش گرفته است و حتی از افرادی که دچار علایم سرماخوردگی هم هستند خواسته به بیمارستانها و درمانگاهها مراجعه نکنند و خود را دو هفته در منزل قرنطینه کنند.
لغو اعمال جراحی غیر فوری در انگلیس به علت گسترش بیماری کووید ۱۹
در حالی که شماری از مبتلایان ۴۰ ساله به بیماری کووید ۱۹ در انگلیس، به دستگاه تنفس وصل شده اند، وزارت بهداشت و درمان انگلیس، اعمال جراحی غیر فوری را از بیستم فروردین ماه لغو میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، روزنامه دیلی میل نوشت: درمانگاهها و بیمارستانهای انگلیس، طبق معمول سالیان اخیر، به علت فصل سرما و افزایش شمار مراجعان در فصل زمستان، با کمبودهای فراوان روبروست، شیوع ویروس کرونا نیز بر مشکلات بخش بهداشت و درمان این کشور افزوده است.
به نوشته دیلی میل، "مت هنکوک" (Matt Hancock)، وزیر بهداشت و درمان انگلیس به نمایندگان مجلس این کشور گفت: برای فراهم آوردن تخت بیمارستانی و نیروی انسانی لازم برای مبارزه با همه گیری بیماری کووید ۱۹، اعمال جراحی غیر اورژانسی در بیمارستانهای دولتی، به تاخیر میافتد یا لغو خواهد شد.
وزیر بهداشت و درمان انگلیس به نمایندگان مجلس عوام گفت: انگلیس در حال جنگ با ویروس کروناست.
شمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در انگلیس تا صبح سه شنبه به مرز دو هزار نفر رسید و شمار جان باختگان ناشی از ویروس کرونا تا دیروز ۵۵ نفر اعلام شد.
دولت انگلیس: رسیدن شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به ۵۵ هزار نفر منطقی است
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، دولت انگلیس اعلام کرد اینکه شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۵۵ هزار نفر برسد منطقی است.
افزایش شمار مبتلایان به هزار و ۹۵۰ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره لحظاتی پیش در خبر فوری گزارش داد: شمار مبتلایان به ویروس کرونا در انگلیس با ۴۰۷ نفر افزایش به هزار و ۹۵۰ نفر رسید.
آسیا
ایران
به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از سخنگوی قوه قضائیه ایران، با شیوع ویروس کرونا، ایران حدود ۸۵ هزار زندانی، از جمله زندانیان سیاسی را به طور موقت آزاد کرده است.
عراق
آغاز منع آمد و شد در بغداد و نجف
اجرای منع آمد و شد در شهرهای بغداد و نجف عراق برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، آغاز شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، منع آمد و شد در شهرهای بغداد و نفت که از امروز برای مقابله با شیوع ویروس کرونا آغاز شد به مدت دو هفته ادامه خواهد داشت.
از سوی دیگر، وزارت امور داخلی منطقه کردستان عراق هم تصمیم گرفت منع آمد و شد در شهرهای اربیل و سلیمانیه را سه روز دیگر تمدید کند. این منطقه همچنین گذرگاههای مرزی را هم بسته است.
حازم الجمیلی معاون وزیر بهداشت عراق در مصاحبه با شبکه الحدث گفت: هر فردی که قانون منع آمد و شد را نقض کند، با تدابیر قاطعانه قانونی روبرو خواهد شد. منع آمد و شد یکی از راهها برای قطع زنجیره انتقال ویروس کروناست. نقض قانون منع آمد و شد میتواند باعث گسترش شیوع این بیماری شود.
عربستان
شمار مبتلایان افزایش خواهد یافت
وزیر بهداشت عربستان سعودی پیش بینی کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور افزایش یابد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، توفیق الربیعه در نشست خبری گفت: این بیماری هم اکنون در بیش از ۱۵۰ کشور شیوع پیدا کرده و شمار مبتلایان از ۱۷۰ هزار نفر فراتر رفته است.
پیش بینی میکنیم تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان در مرحله آینده به شدت افزایش خواهد یافت. این مسئله نشان میدهد که همه جهان با چالش جدی روبروست.
الربیعه افزود: از شهروندان عربستانی خواست در خانه هایشان بمانند و جز در صورت ضرورت، از خانهها خارج نشوند. در روزهای آینده، با چالش بزرگی برای کنترل شیوع ویروس کرونا روبرو خواهیم بود.
وی اعلام کرد تعطیلی بخش خصوصی در عربستان هم پس از بخش دولتی، در حال بررسی است.
ترکیه
افزایش مبتلایان به کرونا در ترکیه و تدابیر سختگیرانه
قرنطینه شدن ۳۱ نماینده مجلس
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد: رسانههای ترکیهای از قرنطینه شدن ۳۱ نماینده مجلس این کشور به علت مشکوک بودن به ابتلا به ویروس کرونا خبر دادند.
بازگشت هزاران شهروند ترکیه به این کشور
وزیر امور خارجه ترکیه میگوید: بیش از ۳۶۰۰ شهروند ترکیه از ۹ کشور اروپایی خواستار بازگشت به این کشور شده اند.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه آکشام چاپ ترکیه، مولود چاووش اوغلو با اشاره به تشکیل واحد هماهنگی در وزارت امور خارجه ترکیه گفت: اقدامات لازم برای بازگرداندن ۳۶۱۴ شهروند ترکیه به این کشور آغاز شده است.
وی گفت: به شهروندانمان اعلام کرده ایم که پس از بازگشت به مدت ۱۴ روز در قرنطینه تحت نظارت خواهند ماند.
چاووش اوغلو گفت: با همکاری وزارت حمل و نقل و شرکت خطوط هوایی ترکیه شهروندانی را که تا ساعت ۱۷ دیروز برای بازگشت درخواست خود را به وزارت امور خارجه ترکیه اعلام کرده اند تا نیمه شب امشب به ترکیه باز میگردانیم.
وی گفت: با سفیران و سرکنسولهای ترکیه در چین، ایتالیا، ایران که بیشترین آسیب را از کرونا دیده اند، درباره آخرین اوضاع این کشورها و وضعیت شهروندان ترکیه که در این کشورها به سر میبرند، گفتگو کردم.
قطر
تعویق سه مرحله نخست لیگ جهانی الماس
فدراسیون بین المللی دو و میدانی روز سه شنبه اعلام کرد سه مرحله نخست لیگ الماس که برای روزهای هفدهم آوریل در دوحه قطر و روزهای نهم و شانزدهم مه در چین برنامه ریزی شده بود، به علت نگرانیهای مرتبط با شیوع ویروس جدید کرونا به تعویق افتاد.
طبق اعلام فدراسیون بین المللی دو میدانی، مسابقات شانزدهم مه قطر به تاریخ سیزدهم اوت موکول شد و دو مرحله دیگر نیز ممکن است در صورت فراهم بودن شرایط، پس از فینال زوریخ که برای یازدهم سپتامبر برنامه ریزی شده است، برگزار شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، این تصمیمات در حالی اتخاذ شده است که قطر برگزاری هر گونه رویداد ورزشی ملی یا بین المللی را در خاک این کشور به مدت سی روز ممنوع کرده است.
سرزمین های اشغالی
محدودیت های تازه برای کارگران فلسطینی
رژیم صهیونیستی محدودیتهای تازهای برای کارگران فلسطینی ساکن کرانه باختری وضع کرد.
پایگاه اینترنتی خبرگزاری آناتولی در صفحه عربی خود گزارش داد دولت اسرائیل به بهانه مقابله با شیوع ویروس کرونا محدودیتهای تازهای برای ورود کارگران فلسطینی به مناطق اسرائیلی اعمال کرده است.
سازمان رادیو تلویزیون اسرائیل اعلام کرد نفتالی بنت وزیر دفاع اسرائیل این تصمیم را اتخاذ کرده است و فقط به کارگرانی که در امور زیربنائی کار میکنند اجازه ورود داده میشود. امور کشاورزی و ساختمان سازی از جمله این امور به شمار میروند و ممکن است در آینده شامل صنایع دیگر نیز بشود که البته هر یک به صورت جداگانه بررسی خواهند شد.
براساس مقررات جدید کارگران فلسطینی نیاز ندارند میان محل کار و منازلشان در کرانه باختری رفت و آمد کنند. آنها باید در محل کارشان بخوابند.
براساس این مقررات انتظار میرود کارگران به مدت یک یا دوماه در محل کار خود اقامت کنند و باید به تعهداتی که وزارت دفاع اسرائیل تعیین میکند پایبند باشند. ماهیت این تعهدات مشخص نشده است.
آسیا و اقیانوسیه
هند
افزایش جنب و جوشها در هند برای مقابله با کرونا
جنب و جوشها برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در هند از امروز افزایش چشمگیری یافته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ بنای تاریخی، جاذبه گردشگری و موزهها از جمله تاج محل به مدت دو هفته تعطیل شدند.
تا دیروز مدارس و دانشگاههای دو ایالت هند تعطیل شده بودند، اما دانشجویان و اساتید این واحدهای آموزشی در سراسر کشور از امروز تا ۱۲ فروردین به تعطیلی رفتند.
دولت محلی ایالت دهلی تجمع بیش از ۵۰ نفری در پایتخت هند را ممنوع اعلام کرده است.
در بمبیی روی دست افرادی که باید در خانه قرنطینه شوند مهر تاریخ دار زده میشود، به این معنا که تازمان مشخص شده این افراد حق خروج از منزل را ندارند.
دایره لغو ورود مسافران به هند از امروز وسیع شده است و از ورود مسافران کشورهای اروپایی، مالزی، فیلیپین و افغانستان میشود.
در ۶۰ روز گذشته بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار مسافر وگردشگر خارجی در فرودگاههای هند غربالگری شده بودند.
چین
ثبت تنها یک مورد داخلی جدید
چین روز سه شنبه از تنها یک مورد جدید آلودگی به کرونا در داخل این کشور و نیز ۲۰ مورد جدید دیگر از بین افرادی خبر داد که از خارج وارد این کشور شده اند. این درحالیست که مناطق بیشتری در چین تلاش میکند به منظور ریشه کن کردن ویروس کرونا، افرادی را که از خارج وارد این کشور میشوند قرنطینه کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، گزارش تنها یک مورد آلودگی به کرونا در ووهان دیدگاه چین را در مورد اینکه شیوع این ویروس را اساسا کنترل کرده است تقویت میکند.
ووهان و ۱۱ میلیون نفر در این شهر در تاریخ ۲۳ ژانویه تحت قرنطینه قرار گرفتند و دیگر مناطق استان هوبئی نیز در روزها بعد قرنطینه شدند. چین اکنون با پرواز میانگین ۲۰ هزار نفر روزانه به این کشور، نگران ورود موارد (آلوده) از خارج است.
تصویب آزمایش بالینی نخستین واکسن کرونا
شبکه تلویزیونی المیادین لحظاتی پیش در خبر فوری گزارش داد: چین آزمایش بالینی نخستین واکسن ویروس کرونا را تصویب کرد.
چین، مشکل ایران را مشکل خودش می داند
سفارت چین در اوگاندا در صفحه توئیترش و در پاسخ به توئیت سفارت ایران در اوگاندا درباره ارسال محموله کمکهای چین به ایران برای مقابله با شیوع کرونا، نوشت:
«اپیدمی دشمن مشترک جهان است. در جهان به هم پیوسته کنونی، هیچ کشوری نمیتواند امنیت کامل را به تنهایی به دست بیاورد. چین گرفتاری و مشکلات ایران را گرفتاری خودش میداند. ما آماده ایم در صورت نیاز، به همین شکل دست کمک خود را به سوی اوگاندا دراز کنیم.»
تصویب آزمایش بالینی نخستین واکسن کرونا
شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد: چین آزمایش بالینی نخستین واکسن ویروس کرونا را تصویب کرد.
روسیه
افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در روسیه به ۱۱۴ نفر
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، تاتیانا گولیکوا معاون نخست وزیر و عضو شورای دولتی مبارزه با ویروس کرونا در روسیه گفت: با شناسایی ۲۱ فرد جدید مبتلا به ویروس کرونا در شبانه روز گذشته، تعداد کل مبتلایان به کووید-۱۹ در روسیه به ۱۱۴ نفر رسید.
اعلام وضعیت آماده باش فوق العاده در مسکو به علت کرونا
ستاد عملیاتی پیشگیری و مقابله با انتشار ویروس کرونا در روسیه اعلام کرد در راستای فرمان رییس جمهور و اعلام وضعیت آماده باش فوق العاده در پایتخت، در یک ماه آینده برگزاری مسابقات ورزشی، برنامههای سرگرمی، نشستهای عمومی و دیگر وقایع اجتماعی و فرهنگی که منجر به تجمع بیش از ۵۰ نفر میشود، ممنوع است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو، این ستاد همچنین اعلام کرده است، محدودیتهای اعمال شده همه نمایشگاههای داخلی و بین المللی را نیز شامل میشود و مراکز نمایشگاهی بطور کامل تعطیل خواهد بود.
در این اطلاعیه ضمن تاکید بر محدودیت شدید در تردد شهروندان این کشور اعلام شده است: از روز دوشنبه قرنطینه خانگی ۱۴ روزه برای تمام افرادی که از آمریکا، بریتانیا، کشورهای عضو اتحادیه اروپا و بلاروس وارد خاک روسیه میشوند، ضروری است.
فروش بلیط وسائط نقلیه زمینی از جمله اتوبوسهای شهری و تراموا توسط رانندگان و باجهها ممنوع و تنها از طریق الکترونیکی امکانپذیر است.
ستاد عملیاتی پیشگیری و مقابله با کرونا همچنین به سالمندان شهر مسکو که در معرض خطر ابتلا به بیماری قرار دارند، توصیه کرده است خانههای خود را ترک نکنند و در صورت احساس سرماخوردگی بلافاصله تماس گرفته و از خدمات حضور پزشکی در خانه استفاده کنند. پیش از این نیز اعلام شده بود فعلا به مدت یک ماه، تمام مدارس و مراکز آموزشی تعطیل میشود.
وزارت امورخارجه روسیه هم با ارسال یادداشتی رسمی به همه سفارتخانههای خارجی، سازمانها و نهادهای بین المللی مستقر در فدراسیون روسیه اعلام کرد: براساس قانون فدرال «حفاظت از مردم و سرزمین در شرایط فوق العاده ناشی از حوادث طبیعی و دخالتهای انسان» و اعمال وضعیت آماده باش فوق العاده، رعایت دقیق مقررات اعلام شده ضروری است.
در این یادداشت تاکید شده است: افراد و وابستگان این نهادها که به کشورهای درگیر کووید-۱۹ سفر کرده اند، لازم است شرایط قرنطینه ۱۴ روزه را رعایت کنند.
براساس اعلام وزارت امورخارجه روسیه، شرایط قرنطینه شامل دیپلماتها و اشخاصی که در ترکیب هیاتهای رسمی به روسیه سفر میکنند، نخواهد شد.
کمک روسیه به ایران برای مقابله با کرونا ادامه خواهد یافت
سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت کمک روسیه به ایران برای مقابله با بیماری کرونا ادامه خواهد یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، ریابکوف افزود: روسیه بعد از دریافت نامه رئیس جمهوری اسلامی ایران، در حال بررسی نحوه اقدام در این زمینه است.
وزارت امور خارجه روسیه هم اعلام کرد: مسکو اقداماتی را برای لغو تحریمهای آمریکا علیه ایران انجام داده است و تلاش میکند از راههای مختلف همکاری خود با ایران را گسترش دهد.
پوتین مبارزه جدی با ویروس کرونا را خواستار شد
خبرگزاری ایتارتاس گزارش داد: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در بحبوحه همه گیر شدن ویروس کرونا، مبارزه جدی با این ویروس را خواستار شد.
افغانستان
آزمایش کرونا یکی از فراری ها از بیمارستان مثبت بوده است
وزارت بهداشت و درمان افغانستان اعلام کرد آزمایش یکی از فراریهای مشکوک به بیماری کووید ۱۹ از بیمارستان هرات مثبت است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، وزارت بهداشت و درمان افغانستان امروز در بیانیهای اعلام کرد: ازمیان سی و هشت فرد مشکوک به بیماری کرونا که از بیمارستان هرات فرار کردند ابتلای یکی از آنها به این بیماری قطعی است.
تعداد افراد مبتلا به کووید ۱۹ در هفت استان افغانستان به ۲۲ نفر رسیده است.
برخی افراد مشکوک به بیماری کرونا روز گذشته از بیمارستان هرات فرار کردند.
نگرانی دولت افغانستان از احتمال آلوده شدن زندانیان در بند طالبان به کرونا
دولت افغانستان از احتمال ابتلای زندانیان در بند طالبان به بیماری کووید ۱۹ ابراز نگرانی کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، وزارت دولت در امور صلح افغانستان امروز در بیانیهای اعلام کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا، وضعیت بهداشتی زندانیانی که در بند طالبان هستند، نگران کننده است.
وزارت دولت در امور صلح افغانستان از طالبان خواست خدمات بهداشتی را برای زندانیان فراهم کنند و همچنین اجازه دهد سازمانهای بین المللی بی طرف بر وضع آنها نظارت داشته باشند.
در این بیانیه آمده است: دولت افغانستان خدمات بهداشتی را به زندانیان بازداشت در زندانهای دولتی این کشور ارائه میکند و سازمانهای بین المللی نیز اجازه دارند از وضعیت زندانیان نظارت کنند.
این در حالی است که طالبان با اشاره به شیوع بیماری کرونا از وضعیت بهداشتی زندانیان خود در زندانهای دولت افغانستان ابراز نگرانی کرده بود.
قرار است دولت افغانستان پنج هزار زندانی طالبان را آزاد و طالبان نیز هزار نفر را که در بند آنها هستند رها کند.
دولت افغانستان آزادی زندانیان طالبان را به آغاز مذاکرات میان افغانها، کاهش خشونت طالبان و تعهد کتبی آنها برای خودداری از بازگشت به میدانهای جنگ مشروط کرده است، شروطی که طالبان آن را نپذیرفته و بر آزادی همه پنج هزار زندانی قبل از مذاکرات میان افغانها تاکید کرده است.
شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا در افغانستان به بیست و یک نفر رسیده است.
فیلیپین
45 مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در فیلیپین
به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات وزارت بهداشت فیلیپین از ۴۵ مورد دیگر آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
به این ترتیب، شمار افراد آلوده به این ویروس در فیلیپین به ۱۸۷ نفر رسید.
خیابان های خالی از جمعیت به دنبال تعطیلی پایتخت فیلیپین
به گزارش بخش تصویری خبرگزاری رویترز، خیابانهای مانیل، پایتخت فیلیپین که همواره مملو از جمعیت است، امروز (سه شنبه) و به دنبال دستور رودریگو دوترته رئیس جمهور این کشور برای "تشدید قرنطینه" در کل جزیره لوزون و متوقف شدن حمل و نقل عمومی و بسته شدن شرکتها با هدف مهار ویروس کرونا، خالی شده است.
کریستین سالوادور که برای پیدا کردن وسیله حمل و نقل در خیابان انتظار میکشد، میگوید: "معمولا اینجا تعداد زیادی خودرو منتظر مسافر بود، اما حالا هیچ وسیلهای نیست. من احتمالا به سختی به خانه میرسم. "
این محدودیتها برای کادر درمانی، مسئولان دولتی و افرادی که به دلایل پزشکی یا امور بشردوستانه تردد داشته باشند، اعمال نمیشود. هرچند این افراد هم به علت نبود وسایل حمل و نقل عمومی با مشکل مواجه شده اند.
فعالیتهای عمومی در مانیل از روز یکشنبه (۲۵ اسفند)، در تلاش برای کنترل شیوع ویروس جدید کرونا و به دنبال افزایش ناگهانی موارد آلوده به این ویروس ظرف یک هفته از ۶ نفر به بیش از ۱۴۰ نفر، متوقف شده است.
لغو همه پروازهای داخلی و بین المللی شرکت هواپیمایی فیلیپین
به گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت هواپیمایی فیلیپین اعلام کرد در بحبوحه شیوع ویروس کرونا و تدابیر مربوط به قرنطینه، همه پروازهای داخلی و بین المللی را لغو خواهد کرد.
پاکستان
پاکستان از نخستین مورد مرگ ناشی از شیوع ویروس کرونا در این کشور خبر داد
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت پاکستان از نخستین مورد مرگ ناشی از شیوع ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
چین
کرونا به تنشها میان واشنگتن و پکن دامن زده است
رقابت میان واشنگتن و پکن با نبرد علیه کووید ۱۹ پایان نیافته است و حتی در روز سه شنبه تشدید هم شده است. چین اعلام کرد از توئیت دونالد ترامپ که در آن از یک ویروس چینی سخن گفته، خشمگین است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در روزهای اخیر، این فرضیه را مطرح کرد که احتمالا ارتش آمریکا این عامل بیماری زا را وارد کشورشان کرده است و واشنگتن، عامدانه از اصطلاحاتی استفاده میکند که برای پکن تحریک کننده است. دونالد ترامپ، دوشنبه شب در توئیتی نوشت: آمریکا به شدت از حوزههایی نظیر شرکتهای هواپیمایی که به شدت تحت تاثیر این ویروس چینی قرار گرفته اند، حمایت میکند. این پیام، خشم چین را برانگیخت. گنگ شوانگ، سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش گفت: ما به شدت خشمگین هستیم. خبرگزاری رسمی چین نیز به طور کلی استفاده از عبارتهای نژادپرستانه و بیگانه ستیزانه را برای مقصر دانستن سایر کشورها در خصوص ویروس کرونا محکوم کرد. پکن درخواست کرد بدون نتایج علمی قطعی در مورد منشاء ویروس که برای نخستین بار در ماه دسامبر در ووهان در مرکز چین پدیدار شد، انگشت اتهام به سوی چین نشانه گرفته نشود. ژائو لیجیان، یکی دیگر از سخنگوهای وزارت امور خارجه چین حتی از این فراتر رفت و اعلام کرد ممکن است ارتش آمریکا این ویروس را وارد چین کرده باشد. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در گفتگوی تلفنی با یانگ جیچی، مسئول ارشد سیاست خارجی حزب کمونیست چین از اعتراضات شدید آمریکا به تلاشهای پکن برای آنکه آمریکا را مسئول ویروس کووید ۱۹ نشان دهد، خبر داد. وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار بیانیهای اعلام کرد: وزیر امور خارجه تاکید کرده است اکنون زمان مناسب برای انتشار اطلاعات نادرست و شایعات عجیب نیست. یانگ جیچی به طور جدی به آمریکا هشدار داد و اعلام کرد هرگونه تلاش برای مخدوش کردن وجهه چین به شکست محکوم است. واشنگتن روز جمعه، سفیر چین در آمریکا را فراخواند تا اعتراض خود را به توئیت سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کند. یک مقام آمریکایی گفت: ترویج تئوریهای توطئه، خطرناک و بی فایده است. این جنگ لفظی به تنشهای دیپلماتیک میان دو کشور که از زمان به قدرت رسیدن دونالد ترامپ در اوایل سال ۲۰۱۷ آغاز شده، دامن زده است. تدابیر دولت آمریکا که به سرعت ورود مسافران از چین به آمریکا را ممنوع کرد، هم خشم پکن را برانگیخت. مایک پمپئو هم، برخلاف توصیههای سازمان جهانی بهداشت در استفاده از نام بی طرفانه کووید ۱۹ در صحبت از ویروس کرونای جدید از اصطلاحاتی مانند ویروس ووهان یا ویروس چینی استفاد کرده است که به این وسیله به این خشم دامن زد. در شرایطی که قدرتهای غربی تلاش میکنند در چارچوب گروه ۷ با یکدیگر هماهنگ شوند، آمریکا تاکید میکند جامعه جهانی به تنش با غول آسیایی که آمریکا آن را نخستین رقیب راهبردی خود در بلند مدت میداند، پایان نمیدهد. هفته گذشته، مایک پمپئو از ارائه گزارش سالانه وزارت امور خارجه در مورد حقوق بشر بهره برد و از سیاستهای چین در منطقه سین کیانگ در شمال غربی این کشور انتقاد کرد که در آن صدها هزار مسلمان به اسم مبارزه با تروریسم شکنجه میشوند. دولت آمریکا در جبهههای دیگری هم علیه پکن متعهد شده است که از آن جمله میتوان به دفاع از دموکراسی در هنگ کنگ تا سلطه گرایی نظامی چین در دریای چین جنوبی و همچنین متهم کردن چین به جاسوسی صنعتی اشاره کرد. دونالد ترامپ اطمینان داده است توافق تجاری در قالب برقراری آتش بس در ارتباط با جنگ تعرفههای گمرکی (میان دو کشور آمریکا و چین) که پس از ماهها مذاکره، سرانجام حاصل شد، تحت تاثیر تنشهای جدید مرتبط با شیوع ویروس کرونا قرار نخواهد گرفت.
تیم فوتبال ووهان که برای اردوی خارج از کشور به اسپانیا سفر کرده بود، به چین مراجعت کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از شانگهای، باشگاه ووهان زال چین اعلام کرد این تیم از اواخر ماه ژانویه در اسپانیا به سر میبرد، اما به علت شدت شیوع بیماری کرونا در اسپانیا تیم به چین بازگردانده شد و اعضای آن تیم دو هفته قرنطینه میشوند.
هشدار چین به اتباع این کشور درباره سفر به کشورهای پرخطر
وزارت امور خارجه چین به اتباع این کشور توصیه کرد از سفر به کشورهایی که به لحاظ شیوع ویروس کرونا پرخطر محسوب میشوند خودداری کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از شانگهای، این هشدار وزارت امور خارجه چین همزمان با آن صادر شد که این کشور در چارچوب مقابله با کرونا تدابیری شدیدی را برای کنترل افرادی که وارد چین میشوند به اجرا گذاشته است.
وزارت امور خارجه چین در پستی که در یک حساب رسمی وی چت قرار گرفت اعلام کرد شهروندان این کشور باید از سفر به کشورهایی در اروپا و نیز آمریکا، ایران و کره که شیوع کرونا در آنها بالاست خودداری کنند.
استرالیا
موفقیت محققان استرالیایی در ترسیم نقشه واکنش ایمنی یک بیمار مبتلا به کرونا
محققان استرالیایی اعلام کردند موفق شده اند نقشه واکنشهای ایمنی یکی از بیماران مبتلا به کوید-۱۹ را ترسیم کنند که دستاوردی قابل توجه در ساخت واکسن و درمان این بیماری است.
به گزارش بخش تصویری خبرگزاری رویترز، محققان موسسه عفونت و ایمنی "پیتر دورِتی" استرالیا روز سه شنبه (۲۷ اسفند) اعلام کردند گامی مهم در شناخت ویروس کرونا برداشته اند.
آنها با بررسی نمونه خون یک زن مبتلا به کوید-۱۹ که چهل و چند ساله است، دریافتند سیستم ایمنی بدن افراد به ویروس کرونا، واکنشی مشابه واکنش به آنفلوانزا دارد.
این یافته میتواند به دانشمندان در درک اینکه چرا برخی از بیماران بهبود مییابند و برخی دیگر به مشکلات حادتر تنفسی دچار میشوند، کمک کند.
محققان استرالیایی با مانیتور کردن واکنش ایمنی این بیمار، توانستند به درستی پیش بینی کنند که وی چه زمانی بهبود مییابد.
دستکم دوازده شرکت داروسازی در سراسر جهان سرگرم کار بر روی واکسن کرونا یا آنتی ویروس یا درمانهای دیگر برای این بیماری هستند که سرعت شیوع بسیار زیادی دارد.
محققان استرالیا در ایالت شمالی کوئینزلند هم گفتند سرگرم آزمایش دو دارو روی بیماران مبتلا به کوید-۱۹ هستند و و دیوید پَترسون مدیر مرکز تحقیقات بالینی دانشگاه کوئینزلند گفت این داروها در چین و سنگاپور "نتایج بالقوه موفقی" داشته است.
هنوز تاریخی برای تصمیم گیری درباره برگزاری بازی های المپیک تعیین نشده است
جان کوتس، یکی از مسئولان استرالیایی کمیته بین المللی المپیک روز سه شنبه اعلام کرد هنوز هیچ تاریخی برای تصمیم گیری در مورد لغو احتمالی بازیهای المپیک توکیو تعیین نشده و مقدمات برگزاری این رویداد طبق برنامه در حال انجام است.
با افزایش تردیدها در ژاپن درخصوص برگزاری به موقع بازیهای المپیک در بحبوحه شیوع ویروس «کووید-۱۹»، کمیته بین المللی المپیک از مسیر خود منحرف نشده و روز سه شنبه کمیسیون اجرایی خود را گرد هم میآورد تا به طور رسمی با فدراسیونهای بین المللی و ورزشکاران که بیش از پیش نگران هستند تبادل اطلاعات کند.
ویتنام
ویتنام اعلام کرد قرنطینه اجباری همه مسافران از آمریکا، اروپا و آسیا را آغاز می کند
خبرگزاری رویترز گزارش داد: دولت ویتنام در بیانیهای اعلام کرده است قرار است قرنطینه اجباری همه مسافرانی را که از آمریکا، اروپا و کشورهای آسیایی وارد این کشور میشوند، آغاز کند.
مالزی
هجوم مردم مالزی به فروشگاه ها برای خرید اقلام ضروری
مردم مالزی به دنبال اعلام تصمیمات دولت برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، به فروشگاهها هجوم بردند.
به گزارش بخش تصویری خبرگزاری رویترز، به دنبال اعلام تصمیمات سراسری دولت برای محدود کردن رفت و آمد و بستن مرزها به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا، مردم برای خرید مایحتاج خود به فروشگاهها هجوم بردند.
در مقابل یکی از فروشگاههای زنجیرهای بزرگ کوالالامپور، صف طولانی از خریداران ایجاد شد و مردم از اینکه کشور تا پایان دو هفته اعلام شده قادر به تامین اقلام ضروری آنها نباشد، ابراز نگرانی کردند.
لیلی هو یکی از خریداران میگوید: "من مطمئن نیستم که ما بتوانیم بعدا این به میزان کافی اقلام ضروری خود را در فروشگاهها داشته باشیم. "
به علت این خریدهای ناگهانی و کلی مردم، فروشگاههای زنجیره ای، عرضه برخی اقلام را برای هر خریدار محدود کرده اند.
محی الدین یاسین، نخست وزیر مالزی، در نطقی تلویزیونی این اقدامات احتیاطی را اعلام کرد و افزود این تدابیر از ۱۸ مارس تا ۳۱ مارس ادامه خواهد داشت.
تعداد افراد آلوده به ویروس کرونا در مالزی با افزایش ۱۲۵ نفر ظرف یک روز، در دوشنبه به ۵۵۳ نفر رسید.
ژاپن
بی توجهی مردم ژاپن به خطر کرونا برغم هشدارهای دولت
ابتلای معاون کمیته المپیک ژاپن به کرونا
به گزارش خبرگزاری فرانسه از توکیو، کمیته المپیک ژاپن روز سه شنبه در بیانیهای اعلام کرد معاون این کمیته به ویروس جدید کرونا مبتلا شده است.
آمریکا
اعلام حالت فوق العاده، مردم آمریکا را به وحشت انداخته است
اقدام رئیس جمهور آمریکا به اعلام حالت فوق العاده در کشور در پی شیوع ویروس کرونا، مردم آمریکا را بیش از پیش به وحشت انداخته است.
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم، پس از آنکه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در این کشور حالت فوق العاده اعلام کرد، مردم این کشور به فروشگاهها و مراکز تجاری هجوم بردند تا مایحتاج ضروری خود را تهیه کنند، اقدامی که موجب هرج و مرج و نگرانی شدید آنان شد.
عبدالناصر ناصرالدین گزارشگر العالم گفت با اینکه مقامات آمریکایی به ویژه رئیس جمهور این کشور واقعیات را درباره شیوع ویروس کرونا در آمریکا پنهان میکنند، نگرانی از گسترش این ویروس تاثیر خود را بر مردم این کشور گذاشته است. تصاویر منتشر شده از صفهای طولانی شهروندان آمریکایی در شهرهای مختلف، نشان دهنده بی اعتمادی آنان به مقامات این کشور است. همین بی اعتمادی باعث شده است مردم آمریکا برای ذخیره کردن مواد مصرفی، به فروشگاهها هجوم ببرند. تصاویر منتشر شده در رسانهها و فضای مجازی، از تشکیل صفهای طولانی جلوی فروشگاهها و خالی شدن قفسههای آنها حکایت دارد. در همین حال نگرانی از بدتر شدن اوضاع، به وضوح در چهره مردم کشور عمو سام آشکار است. عدسی دوربینهای رسانههای آمریکایی و بین المللی این نگرانی را بارها به ویژه در منطقه سیاتل به نمایش گذاشته اند، نخستین منطقهای که ویروس کرونا در آن شیوع پیدا کرد و به سرعت گسترش یافت.
یک شهروند آمریکایی گفت من سخنان مقامات را باور نمیکنم، زیرا فروشگاهها خالی از کالا هستند.
گزارشگر گفت برخی فروشگاهها در آمریکا برای خرید مواد مصرفی شهروندان سقف تعیین کرده اند، اقدامی که گاه و بیگاه موجب تنشهای لفظی و هجوم مردم و هل دادن یکدیگر میشود. این در حالی است که انتشار تصاویر قفسههای خالی فروشگاهها بر نگرانی مردم میافزاید و حرص آنان را برای خرید بیش از پیش تشدید میکند. یکی از عوامل تشدید کننده نگرانی مردم آمریکا، ایجاد محدودیتهای گسترده دولت ترامپ برای کالاهای وارداتی از چین است، اقدامی که بر نگرانی مردم از نبود کالاهای اساسی افزوده است. در همین حال اقدام دونالد ترامپ به اعلام حالت فوق العاده در کشور، مردم آمریکا را در ایالتهای مختلف بیش از پیش به وحشت انداخته است.
ترامپ: فرماندار ناکارآمد میشیگان را تحت فشار گذاشته ایم تا کارها به نتیجه برسددونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با ارسال پیامی در توئیتر ضمن انتقاد از فرماندار میشیگان نوشت:
فرماندار ناکارآمد میشیگان باید سختکوش و به مراتب فعالتر باشد. ما او را تحت فشار گذاشته ایم تا کارها به نتیجه برسد. من در کنار میشیگان هستم!
روند مختل شدن اقتصاد آمریکا شروع شده است
نیویورک تایمز نوشت: شیوع سریع ویروس کرونا در آمریکا به فعالیت سینماها، صنایع تفریحی و سرگرمی و دیگر فعالیتهای اقتصادی پایان داده و باعث شده برخی کارشناسان این دوره را دوره رکود اقتصادی در این کشور بنامند.
این روزنامه در گزارشی به قلم پاتریشیا کوهن و جیم تنکرسکی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: در بعضی مکان ها، مقامات دولتی و صاحبان مشاغل خصوصی با سرعت عمل کردند. در جاهای دیگر، تردید فلج کننده، رویکرد لجوجانه یا بی توجهی محض غالب شد. اما تا روز دوشنبه دیگر در همه جا معلوم بود که بخش عمده اقتصاد آمریکا به طور بی سابقهای متوقف شده است و ماهها همین گونه باقی خواهد ماند.
کالیفرنیا قاطعانهترین گامها را برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا برداشت. مسئولان سانفرانسیسکو و مناطق حومه آن به ساکنان گفتند در خانه هایشان بمانند و جز در موارد ضروری از خانه خارج نشوند. انتخابات مقدماتی در جرجیا، کنتاکی و لوییزیانا به تعویق افتاد.
در منطقه ساحل شرقی، فیل مورفی فرماندار نیوجرسی، منع رفت و آمد را از ساعت ۸ شب تا ۵ صبح برای جمعیت نه میلیون نفری ایالتش توصیه کرد. روز سه شنبه دستور داده شد که رستورانها و کافی شاپها در نیویورک بسته شوند.
با وجود اقدامات اضطراری یکشنبه شب بانک مرکزی آمریکا برای تحریک رشد اقتصادی از طریق برنامه خرید اوراق قرضه، در بازار بورس وال استریت، رفتار دلالان و تحلیلگران به گونهای بود که گویی فروپاشی اقتصادی اجتناب ناپذیر است. شاخص سهام اس اند پی دوشنبه حدود ۱۲ درصد کاهش یافت و قیمت جهانی نفت به زیر ۳۰ دلار در هر بشکه رسید، که پایینترین قیمت در بیش از چهار سال اخیر است.
با توجه به سقوط شاخص سهام در بازار بورس و نگرانی در میان بسیاری از جوامع، رئیس جمهور ترامپ دوشنبه بعدازظهر دستورالعملهای فدرال را اعلام کرد که به گفته وی برای «بی اثر کردن بیماری در همین حالا» است. وی درباره تجمع بیش از ۱۰ نفر هشدار داد و گفت مردم از رفتن به رستوران و کافی شاپ خودداری کنند و افرادی که برایشان مقدور است، از خانه کار کنند.
هر چند، این اقدامات داوطلبانه است و ترامپ گفت اکنون درصدد قرنطینه ملی نیست,، اما ممکن است قرنطینه کردن «کانونهای معین شیوع بیماری» را مد نظر قرر دهد.
یکی از سؤالهای دقیقی که کاخ سفید بی پاسخ گذاشت این بود که کدام افراد و دولتهای محلی باید قرنطینه را انجام دهند، و صاحبان مشاغل و و کارگران چگونه میتوانند از نظر مالی دوام بیاورند، آن هم در زمانی که بخشهای گسترده اقتصاد متوقف شده است.
گریگوری داکو، کارشناس اقتصادی آمریکا در شرکت اکسفورد اکونومیکز گفت ما این وضعیت را «رکود اقتصادی مینامیم. سه عنصر کاهش عمیق، فراگیر و مستمر فعالیت اقتصادی به معنای رکود اقتصادی است.»
دولتهای سراسر جهان برای مقابله با شیوع ویروس کرونا به شدت تقلا کرده اند؛ ویروسی که تاکنون دست کم ۱۷۶ هزار و ۵۰۰ نفر را در سراسر جهان بیمار کرده و بیش از هفت هزار و ۳۵۰ نفر تلفات داده است. کانادا مرزهای خود را به روی هر کسی که شهروند یا مقیم دائم این کشور نیست، بست و اتحادیه اروپا دستور توقف همه سفرهای غیرضروری را داد. در فرانسه، امانوئل مکرون، رئیس جمهور همه گردهماییهایی اجتماعی و خانوادگی را ممنوع کرد؛ اقدامی که موجب قرنطینه بی سابقه این کشور شده است.
حتی قبل از انتشار دستورالعملهای کاخ سفی در بعدازظهر دوشنبه، مناطق آموزشی، شهرهای کوچک، محلات، شهرهای بزرگ و ایالتها به سرعت مشغول اعمال محدودیتها و اجرای پیشنهادها برای جلوگیری از شیوع ویروس بودند. گروههای تجاری، سران محلی و ایالتی و شمار فزایندهای از قانونگذاران و کارشناسان اقتصادی ملتمسانه از دولت فدرال خواستند تریلیونها دلار برای پرداخت حقوق به کارگران بدهد تا در خانه بمانند و به شرکتهایی که با توقف فوری و ناگهانی فعالیت برای مشتریان مشکل دارند بودجه بدهد.
دولت بدون ارائه طرح روشن بری کمک مالی، ایدههایی برای کمک به این صنعت مطرح کرد. در حالی که گروه تجاری اصلی شرکتهای هواپیمایی اعلام کرد شاید نیاز به کمک اقتصادی ۵۰ میلیادر دلاری به شرکتهای هواپیمایی باشد، لاری کادلو، کارشناس اقتصادی ارشد ترامپ گفت پیش بینی نمیکند شرکتهای هواپیمایی نیازی به بسته نجات اقتصادی داشته باشند. وی گفت دولت هر کاری که بتواند برای کمک به مسائل مربوط به نقدینگی انجام خواهد داد.»
کادلو دوشنبه به خبرنگاران گفت: «ما شاهد ورشکستگی شرکتهای هواپیمایی نیستیم,، اما اگر آنها دچار مشکل نقدینگی شوند، تلاش میکنیم به آنها کمک کنیم.»
بدون تضمینهای ملموس دولت فدرال برای کمک مالی، کارمندان و کارکنان بین ترس و نگرانی ناشی از قرار گرفتن در معرض ویروس، و تمام کردن پول لازم برای خرید مواد غذایی و پرداخت قبض برق از پای درآمده اند. همچنین مقامات دولتی مجبور به تعطیلی ناخوشایند مشاغلی شده اند که محل کسب درآمد بخشهای گسترده جامعه شان است، و در عین حال از خود میپرسند که ایالتهای همجوار چه گامهایی برداشته اند.
اندرو کومو، فرماندار نیویورک دوشنبه صبح با اشاره به سرخوردگی و ناامیدی مقامات و صاحبان مشاغل که خواهان دستورالعمل دولت درباره نحوه پاسخ به این بحران هستند گفت: «نمی شود که یک ایالت اقداماتی انجام دهد که متفاوت از ایالتهای دیگر باشد.»
چه فایدهای دارد نیوجرسی کافی شاپهای خود را ببندد، وقتی که ساکنان این منطقه برای به کافی شاپهای نیویورک و کنتیکت میروند و به خانه هایشان در نیوجرسی باز میگردند. او گفت: «این یک بیماری همه گیر سراسری است,، اما هیچ مقررات ملی برای آن وجود ندارد.»
گاوین نیوسام، فرماندار کالیفرنیا به همه ساکنان بالای ۶۵ سال گفت در خانه بمانند، تقریباً هر گونه ملاقات در بیمارستانها و خانههای سالمندان را ممنوع کرد و طرحهایی را برای خرید هتلها به منظور اسکان حدود ۱۵۰ هزار بی خانمان این ایالت اعلام کرد. وی همچنین همه کافی شاپها و کلوبهای شبانه را بست.
مدارس در ویرجینیای غربی بسته شد,، اما کافی شاپها در چارلستون، مرکز این ایالت هنوز باز است. سه عضو یک کلیسای دیگر هفته گذشته مثبت اعلام شد.
در شیکاگو، سینماها باز است، هر چند که طرحهایی برای حفظ فاصله افراد از یکدیگر اجرا کرده و بین ردیف صندلی ها، یک در میان مانع قرار داده اند. اما مجموعههای بزرگ سینمایی پس از دستورالعمل کاخ سفید بسته شدند.
هر چند که بسیاری از رستوران ها، شرکتهای هواپیمایی و مکانهای تفریح و سرگرمی بسته شدند و بسیاری از کارکنان دفتری دوشنبه در خانه ماندند، میلیونها آمریکایی هنوز سر کار میروند. شرکت زنجیرهای لوز اعلام کرد بیش از هزار و ۷۰۰ فروشگاهش همچنان باز هستند. این شرکت بیش از ۲۷۰ هزار کارمند در سراسر کشور دارد. شرکت هوم دیپات، که حدود ۴۰۰ هزار نفر در حدود دو هزار و ۲۰۰ فروشگاه در آمریکا برایش کار میکنند، نیز دوشنبه باز بود.
شرکت هواپیمایی مشکل دار بوئینگ به مونتاژ هواپیما در کارخانههای اصلی خود در اورت و چارلستون شمالی ادامه داد. شرکت اس. سی. یو پی اس، که حدود ۴۱۳ هزار کارمند در آمریکا دارد، هنوز کامیونهایی را برای تحویل بسته و انجام سفارشات میفرستاد. شرکت داروسازی مرک به تولید و توزیع دارو از تاسیسات خود در ۹ ایالت ادامه داده است.
مرکز فدرال کنترل بیماری توصیه کرد گردهماییها با حضور بیش از ۵۰ نفر نباشد,، اما رکس آرچر، رئیس اداره بهداشت شهر کانزاس گفت: «من ترجیح میدهم در اتاقی با ظرفیت ۵۰۰ نفر و با حضور ۶۰ نفر باشم تا اتاقی که ۵۰ نفر ظرفیت دارد و ۴۹ نفر در آن حضور دارند.»
مقامات بهداشت عمومی آمریکا به طور متفق القول بر این عقیده اند باید تا حد ممکن افراد با یکدیگر تعامل فیزیکی نداشته باشند تا بتوان سرعت شیوع ویروس را کنترل کرد و مراکز درمانی بتوانند این بحران را مدیریت کنند.
پس از آن، سؤال اصلی این است که برای مقابله با مشکلات اقتصادی گسترده و ویرانگر احتمالی ناشی از این وضعیت چه باید کرد؟
در واشنگتن، قانونگذاران مشغول بررسی یک بسته مشوق مالی هستند که میتواند به کارگران و شرکتها برای پشت سر گذاشتن این دوره کمک کند. مجلس نمایندگان دوشنبه با ایجاد تغییرات در طرح کمک اقتصادی فراگیر خود موافقت کرد، و مصوبه آن به سنا فرستاده خواهد شد. اما معلوم نیست تصویب این طرح در سنا چقدر طول بکشد.
به علاوه شرکتهای هواپیمایی، شرکتهای دیگ برای گرفتن وام یا کمکهای بلاعوض مستقیم از دولت برای پر کردن خلاء ناشی از فروشهای از دست رفته خود تلاش میکنند. سرعت تلاش جمهوریخواهان سنا برای کمک مستقیم بیشتر به کارگرانی که اخراج شده اند یا ساعات کاری شان کاهش یافته است، رو به افزایش است. روز دوشنبه، میت رامنی، سناتور ایالت یوتا از دولت خواست فوراً برای هر آمریکایی یک چک هزار دلاری بکشد.
بانک مرکزی آمریکا سال گذشته اعلام کرد از هر ۱۰ آمریکایی، تقریباً چهار نفر پول نقد کافی برای تامین هزینه اضطراری ۴۰۰ دلاری مثل تعمیر غیرمنتظره خودرو یا هزینه درمانی بدون قرض گرفتن از دیگران را ندارند. این گزارش در زمانی منتشر شد که اقتصاد آمریکا بی مانع به پیش میرفت و آمار بیکاری هم به طور بی سابقهای کاهش یافته بود.
جوزف استیگلیتز، کارشناس اقتصادی برنده جایزه نوبل صلح گفت: «مردم پس انداز ندارند و جز برای خورد و خوراک پولی ندارند. آنها قادر به پرداخت اجاره خانه نخواهند بود، و صاحبخانه هم قادر به پرداخت قبوض و هزینههای خود نخواهند بود. کل سیستم ممکن است از هم بپاشد.»
پیامدهای تدابیر سختگیرانه چین برای توقف شیوع ویروس – محدود کردن تردد حدود ۷۰۰ میلیون نفر در یک زمان- دوشنبه پس از آن آشکار شد که دولت آمار اقتصادی را منتشر کرد. این آمار نشان میدهد در ماه فوریه تولید صنعتی در این کشور به پایینترین سطح در چندین دهه رسید و بیکاری هم به بالاترین سطح نسبت به هر زمان دیگر رسید.
صاحبان شرکتها و مشاغل در آمریکا میگویند برای اینکه دوام بیاورند نیاز به کمک دولت دارند.
ترامپ خطاب به فرماندار نیویورک: موضوع را سیاسی نکن
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با ارسال پیامی در صفحه توئیتر خود درباره شیوع کرونا و اظهارات "اندرو کومو" فرماندار نیویورک نوشت: {اندرو} کومو خواستار این است که " با همه ایالتها یکسان برخورد شود. "، اما همه ایالتها یکسان نیستند. برخی از آنها به شدت بر اثر ویروس چینی لطمه دیده اند، در حالیکه عملا برخی از آنها اصلا آسیب ندیده اند. نیویورک، کانون بزرگ {شیوع بیماری} است؛ موارد ابتلا در ویرجینیای غربی تاکنون صفر بوده است. اندرو، این موضوع را سیاسی نکن.
همکاری شرکت های آلمانی و آمریکایی برای ساخت واکسن کرونا
قرار است دو شرکت داروسازی آمریکایی و آلمانی برای ساخت واکسن احتمالی ویروس کرونا با هم همکاری کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز و به نقل از مقامات این دو شرکت، شرکت داروسازی آمریکایی فایزر به منظور همکاری با شرکت بیو ان تک اسای آلمان برای ساخت واکسن احتمالی ویروس کرونا، با این شرکت قراردادی به امضا رسانده قرار است این کار در مجموعهای متعلق به شرکت آلمانی انجام شود.
مقامات این دو شرکت روز سه شنبه در یک بیانیه مشترک از آغاز سریع همکاریهای دو شرکت داروسازی خبر دادند و گفتند، یک استعلام بها [ نامه رسمی تقاضای خرید یا تفاهمنامهای که حاوی جزئیات فعالیت بازرگانی است که قرار است، انجام شود]برای توزیع واکسن خارج از چین به امضا رسانده اند.
آنها همچنین تاکید کردند که ظرف چند هفته آینده مسائل مالی و جزئیات توسعه، تولید و تجاری سازی احتمالی این واکسن را نهایی خواهند کرد.
خبرگزاری رویترز روز یکشنبه در گزارشی اعلام کرد که دولت آلمان در تلاش است مانع از آن شود که دولت آمریکا شرکت کیور وک [CureVac]، یک شرکت داروسازی آلمانی دیگر را که در زمینه ساخت واکسن آزمایشی ویروس کرونا فعالیت میکند، متقاعد سازد، تحقیقاتش را به آمریکا منتقل کند.
به گفته مقامات این دو شرکت، فایزر و بیو ان تک، برای ساخت این واکسن از تاسیسات تحقیقاتی و تولیدی هر دو شرکت در آمریکا و آلمان بهره خواهند گرفت.
بیو ان تک روز دوشنبه با شرکت شانگهای فوسون فارماکوتیکال یک قرارداد همکاری به امضا رساند که حق و حقوقش را درباره واکسن آزمایشی کرونا در چین که قصد دارد اواخر آوریل آزمایش آن را بر روی انسان آغاز کند، مشخص میکرد.
کرونا در دانشگاه کارولیانی شمالی آمریکا ساخته شده است
کارشناس ارشد سلاحهای بیولوژیک با تاکید بر اینکه ویروس کرونا در دانشگاه کارولینای شمالی آمریکا ساخته شده است، افزود: باید تحقیقات درباره همه کسانی که در این اقدام دست داشتند، انجام شود.
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم، کارشناس ارشد سلاحهای بیولوژیک اعلام کرد آزمایشهای ساخت ویروس کرونا در دانشگاه کارولینای شمالی در آمریکا انجام شد.
اظهارات فرانسیس بویل رسانههای آمریکایی و عربی را به نشر دوباره اظهارات ژائو لی جیان سخنگوی وزیر خارجه چین سوق داد که در آن، آمریکا را به دست داشتن در ساخت ویروس کرونا از سال ۲۰۱۵ متهم کرد.
حسین الموسوی گزارشگر این شبکه گزارش داد: از زمان اعلام شناسایی ویروس کرونا در چین، سوالها و تحلیلهای زیادی درباره علل شیوع این ویروس مطرح شده است. موضوعی که بیش از دیگر مسائل مطرح شد، انتقال ویروس از خفاش به انسان بود. اما نظریههای دیگری هم درباره ویروس کرونا مطرح شد. یکی از این نظریهها بر این مبناست که ویروس در چارچوب جنگ بیولوژیک است که در پی این نظریه، به این ویروس سلاح بیولوژیک گفته میشود.
با بررسی دقیق این نظریه، نام آمریکا به شکل رسواکنندهای مطرح میشود. به ویژه پس از آنکه مسئولان چینی ضمن متهم کردن آمریکاییها به انتشار ویروس در ووهان، اعلام کردند این امکان وجود دارد که آمریکاییها از این ویروس، برای هدف قرار دادن چین استفاده کرده باشند. فقط چین نبود که از جنگ بیولوژیک سخن گفت. به طوری که کارشناسان سلاحهای بیولوژیک میگویند کرونا خارج از چارچوب ویروسهایی که به عنوان سلاح بیولوژیک ساخته شده اند، نیست.
همان طور که فرانسیس بویل کارشناس تسلیحات بیولوژیک فاش کرد ویروس کرونا در دانشگاه کارولینای شمالی در آمریکا ساخته شد.
فرانسیس بویل گفت «ویروس کرونا سلاح بیولوژیک است که از طریق اجرای آزمایشهایی روی ویروس سارس که در واقع سلاحی بیولوژیک است، در آزمایشگاههای دانشگاه کارولینای ساخته شد. به طوری که برای کرونا ویژگیهایی تعریف شد که میتواند از طریق هوا منتقل شود.»
گزارشگر این شبکه گفت: بویل که قانون مبارزه با سلاحهای بیولوژیک را وضع کرد، گفت فعالیتهای آزمایشگاههای دانشگاه کارولینای شمالی بخشی از جنگ بیولوژیک است که در آزمایشگاههای موسوم به آزمایشگاههای بیولوژیک صلح سطح چهارم انجام میشود که ۱۲ نوع از این آزمایشگاهها در آمریکا وجود دارد.
وی خواستار تعطیلی این آزمایشگاهها و اجرای تحقیقات درباره کسانی شد که در این جنگ دست دارند. مقصود وی، اداره دارو و غذای آمریکا و فرماندهی پزشکی ارتش آمریکا بود.
فرانسیس بویل گفت: «آزمایشگاههای دانشگاه کارولینای شمالی باید تعطیل و اسناد و مدارک باید حفظ شود و بایستی درباره هر فردی که در فعالیتهای جنگ بیولوژیک مربوط به کرونا دست داشته است، تحقیقات انجام شود.»
گزارشگر این شبکه افزود: این دادهها نظریه جنگ بیولوژیک آمریکا را تقویت میکند. به ویژه که آمریکا در تجربههای پیشین دست داشته است. تجربه حملات سیاه زخم سال ۲۰۰۱ آن هم یک هفته پس از حمله سپتامبر، به منزله گواهی درباره دست داشتن دستگاههای پزشکی، سیاسی و امنیتی آمریکا در این جنگ است که به گفته کارشناسان در سطح تروریسم بیولوژیک بود.
رفتار آمریکا تأیید کننده نظریه توطئه ساخت کرونا توسط آمریکاست
سردبیر روزنامه اینترنتی رأی الیوم درخواست آمریکا برای خرید شرکت آلمانی آن هم با مبلغی بسیار هنگفت به سبب در اختیار داشتن انحصاری واکسنی که قرار است برای درمان ویروس کرونا در این شرکت تولید شود تأیید کننده تئوری توطئه و تولید این ویروس به دست آمریکا دانست.
عطوان افزود: واشنگتن میخواهد این واکسن را تنها در اختیار دوستان و متحدان خود قرار دهد.
سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم که از لندن به روز رسانی میشود، در یادداشتی نوشت: دولت چین با واقعیتهای جدیدی که بدان دست یافته است، تاکید کرد، آمریکا منبع اصلی ویروس جدید کروناست و این کشور عمدا از طریق مزدوران نهاد اطلاعات مرکزی آمریکا یعنی «سی آی ای» این ویروس را در چین منتشر کرده است.
ژائولی جیان سخنگوی وزرات خارجه چین روایت نخست خود را بار دیگر بیان کرد و دیروز از وجود مدارکی گفت که ثابت میکند، این ویروس را دانشمندان آمریکایی در سال ۲۰۱۵ اختراع و تولید کرده اند. مجله آمریکایی «نیچر مدیسن» هم در پژوهشی که در همان سال یعنی سال ۲۰۱۵ منتشر کرد، تاکید کرد: دانشمندان آمریکایی توانسته اند به نوع جدیدی از ویروس کرونا دست پیدا کنند که تاثیر خطرناکی بر زندگی انسان دارد.
این مجله نوشت: نظامیان آمریکایی که ماه اکتبر گذشته در دوره بازیهای نظامی جهان در شهر ووهان با حضور و رقابت ۱۰ هزار نیروی نظامی از سراسر جهان شرکت کرده بودند، این ویروس را به ووهان منتقل کردند.
عطوان نوشت: به خوبی میدانیم که یک جنگ لفظی و اتهامات متقابلی درباره انتشار ویروس کرونا میان آمریکا و چین وجود دارد و واشنگتن در پاسخ به اظهارات چند روز پیش سخنگوی وزارت خارجه چین این کشور را به ساخت ویروس کرونا در یکی از کارگاه هایش در شهر ووهان متهم کرد؛ اما تعداد کمی به این اتهامات آمریکا علیه چین توجه نشان دادند؛ زیرا تاریخ آمریکا و دولت آن مملوء از دروغ پردازی ها، برنامههای توطئه آمیز و انتشار بیماری هاست. افزون بر آن آمریکا با جنگ تجاری علیه چین به منظور ضربه واردن کردن به اقتصاد آن و کاهش میانگین رشد، این کشور را هدف قرار داده بود تا اقتصاد چین بر اقتصاد آمریکا برتری پیدا نکند و جایگاه نخست خود را در جهان از دست بدهد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مبلغی هنگفت و افسانهای به شرکت آلمانی "کیورواک" پیشنهاد داد تا این شرکت را به آمریکا واگذار کند و نتایج آزمایشهای پزشکی پیشرفته آن و این دستاورد علمی که در آستانه دستیابی به واکسن و داروی درمان قربانیان ویروس جدید کروناست، به طور انحصاری تنها در اختیار واشنگتن باشد. این پیشنهاد مالی تئوری توطئه را تأیید میکند؛ اما هورست زیهوفر وزیر کشور آلمان که بر صحت این اقدام (یعنی تولید داروی درمان کرونا) تأکید کرد گفت: «آلمان فروشی نیست» و کشورش میخواهد، این واکسن را تولید کند تا «همه مردم جهان از آن استفاده کنند».
وی همچنین تأکید کرد: این شرکت در سرزمین آلمان باقی خواهد ماند.
زمانی که میگوییم، پیشنهاد ترامپ تئوری توطئه را تأیید میکند، منظورمان این است که انحصار این واکسن در دست آمریکا بدین معناست که آمریکا و کشورها یا ملتهایی که این واکسن به آنها صادر خواهد شد، کنترل آن را به دست خواهند گرفت. این ملت و کشورها، دوست آمریکا یا مشخصا مزدور آن هستند؛ اما کشورهای دشمن به این واکسن دسترسی نخواهند داشت و ملتهای آن کشورها هم در آینده مورد هدف کرونا قرار خواهند گرفت.
خدا را شاکریم که بحران کنونی کرونا ثابت کرد، چین با توجه به موفقیتهای بزرگی که از نظر پزشکی و مدیریتی برای مقابله با کرونا و مهار زیانهای آن طی مدتی بی سابقه به دست آورد، از آمریکا و کشورهای اروپایی متعددی در این خصوص پیشرفتهتر است. این در حالی است که نظامها و نهادهای بهداشتی – درمانی کشورهای غربی دچار سرگردانی شده اند. حتی اگر یک بار دیگر هم این ویروس در چین شیوع پیدا کند، این کشور به سبب تجربه کارآمدی که در این زمینه کسب کرده است، برای رویارویی با آن و نابودی اش آمادگی خواهد داشت.
در ادامه این یادداشت آمده است: سلاح بیولوژیکی در اصل غربی است و کرونا شاید یکی از ابزارهای آن باشد. در این خصوص چه بسا بد نباشد، اخبار نشریات و شبکههای تلویزیونی آمریکا و اروپا را که در سطح گستردهای از دروغ پردازیها منتشر شد، یاد آور شویم. اخباری که هدف از آن توجیه حمله به عراق و اشغال آن در سال ۲۰۰۳ بود. در این اخبار آمده بود: صدام حسین رئیس جمهور (معدوم) عراق احتمالا تروریستهایی را با کیفهای سامسونت به لندن اعزام کرده بود تا محتوای این کیفها یعنی ویروسها را در خیابان آکسفورد در لندن یا منتهن در نیویورک منتشر کنند تا به کشته شدن دهها یا صدها هزاران نفر منجر شود.
دقیقا همین بحران از نظر پزشکی و بیولوژیکی در چین به وجود آمد و کشورهای غربی در این خصوص خود را عقب کشیدند. این در حالی است که همه جوایز نوبل در این زمینه و دیگر زمینههای علمی به دانشمندان غربی داده میشود؛ اما جوایز سیاسی که به دانشمندان غربی داده میشود، در این چارچوب معیار نیست. چند بار این جایزه به دانشمندان چینی یا روسی داده شده است؟ اگر هم داده شود معمولا به دانشمندان چینی داده میشود که در کشورهای غربی زندگی میکنند و ما فهرست بلندی از دانشمندان و ادبای کشورهای عربی داریم که از دریافت این جوایز محروم شدند؛ زیرا کشورهای غربی از مواضع این دانشمندان و ادباء درباره آمریکا، اروپا و اسرائیل رضایت نداشتند.
کارشناسان چینی داوطلبانه برای کمک به ایران و ایتالیا و هر کشوری رفتند که مورد هدف این ویروس قرار گرفته است و درخواست کمک کرده اند. این دانشمندان به صورت رایگان و به دور از هر گونه جوسازی تبلیغاتی وارد این کشورها شده اند، این در حالی است که نشنیده ایم که حتی یک کارشناس آمریکایی به این کشورها برود. بدتر اینکه ترامپ به هیچ وجه در این بحران با مردم ایران همدردی نکرد و تحریم شدید علیه این کشور را حتی به طور موقت برنداشت، آن هم در حالی که کشورها برای همدردی و برای اینکه زندانیان به این ویروس مبتلا نشوند و به دور از خانوادههای خود جانشان را از دست ندهند، آنها را آزاد میکنند.
نکته آخر درباره تئوری توطئه که درباره آن مطمئن هستیم به مطالبی ارتباط دارد که در نشریات آنها را میخوانیم و در شبکههای تلویزیونی شاهد آن هستیم و خلاصه آن این است که بیشتر دولتهای اروپایی اولویت را به درمان جوانان میدهند و بی رحمانه سالخوردگان بالای ۶۰ یا ۷۰ سال را با سرنوشتشان تنها میگذارند. گویی میخواهند بگویند، درصد بالایی از مردمشان که بازنشسته هستند و تقریبا ۳۰ درصد ساکنان کشور را شامل میشوند در تولید نقشی ندارند و باری بر دوش کشور و خدمات بهداشتی- درمانی هستند. من وجود این توطئه را در زمان هیمنه سرمایه داری راست گرای متوحش بعید نمیدانم.
عطوان در پایان نوشت: طی هفتهها و ماههای آینده واقعیتهای بسیاری برملا خواهد شد. خدا را شاکریم که چین و دیگر کشورها کارشناسانی دارند که جایگزین کارشناسان غربی است و امکان دارد آنها حلقه نجات را به وجود بیاورند یا اینگونه امیدواریم.
صنعت هوانوردی آمریکا خواستار کمک 50 میلیارد دلاری فدرال شده است
در میان بحران کروناویروس، صنعت هوانوردی آمریکا بیش از ۵۰ میلیارد دلار کمک دولتی درخواست کرده است.
به نوشته روزنامه واشنگتن پست: شرکتهای هواپیمائی آمریکا در میان بی ثباتی اقتصادی ناشی از کاهش شدید جابجایی مسافر به علت شیوع کروناویروس، خواستار کمک بیش از ۵۰ میلیارد دلاری دولت فدرال شده اند.
طبق سندی که گروه تجاری اصلی صنعت هوانوردی آمریکا موسوم به «شرکتهای هواپیمایی آمریکا» ارائه داده است، از جمله درخواستهای مطرح شده کمک تقریبا ۳۰ میلیارد دلاری برای شرکتهای هواپیمایی مسافری و باری است. بعلاوه، ۲۵ میلیارد دلار کمک نیز در قالب وام دهی و معافیتهای مالیاتی موقت درخواست شده است.
این درخواست کمک بیش از سه برابر کمکی است که صنعت هوانوردی آمریکا در روزهای پس از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ دریافت کرد.
این درخواست در حالی مطرح میشود که شرکتهای هوانوردی آمریکا با رکود بی سابقهای در تقاضا برای سفر و محدودیتهای تازه اعمال شده پروازی مواجهند که مسافران از ۲۸ کشور اروپایی را تحت تاثیر قرار میدهد. گرچه شرکتهای هوانوردی تغییر قیمت بلیتها را به تعویق انداخته و تخفیفهایی در برخی موارد تا ۹۰ درصد قائل شده اند، تمایلی به سفر وجود ندارد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه گفت دولتش از شرکتهای هواپیمایی حمایت خواهد کرد، اما به برنامه خاصی در این زمینه اشاره نکرد.
عملکرد دولت ترامپ در برابر کرونا مانند یک دولت شکست خورده است
پایگاه اینترنتی "دیفنس وان" نوشت: آمریکا مانند یک دولت شکست خورده عمل میکند.
پایگاه اینترنتی دیفنس وان در گزارشی به قلم "دِرِک تامپسون" نوشت: دولت دونالد ترامپ در اجرای مهمترین عملکرد یک دولت که شامل ارزیابی دقیق درباره تهدیدها ضد یک کشور است شکست خورد. یک بیماری همه گیر جهانی آزمونی برای تواناییهای ملی هر کشوری است.
این بیماری همه گیر همچنین آزمونی برای افراد جامعه است که ناچار میشوند زندگی عمومی شان را تغییر بدهند و از حضور در تجمعات و گردهماییهای جمعی خودداری کنند تا روند گسترش این بیماری کُند شود. این بیماری همه گیر همچنین آزمونی برای شرکتهایی است که ناچار میشوند پروتکلهای شان را تغییر دهند تا از کارمندان و نیروهای شان در برابر این بیماری محافظت کنند. این شرکتها ناچارند نیروهای شان را از محیطهای کاری دور نگه دارند. این بیماریهای واگیر همچنین آزمونی برای نهادها و مراکزی هستند که مراسم سنتی، مسابقات ورزشی، کنسرتها و جشنوارههایی را برای تقویت روحیه عمومی برگزار میکنند و حالا در این شرایط ناچار هستند که برنامه برگزاری این تجمعات را لغو کنند.
شیوع بیماری واگیردار در جهان فراتر از همه موارد فوق آزمونی هم برای دولتها است. در این شرایط تنها دولتها قادر هستند از طریق ایجاد هماهنگی در تحقیقات مرتبط با این بیماری در سطح ملی با شیوع این بیماری مقابله کنند. تنها دولت میتواند مقررات ملی را درباره این بیماری اجرا کند و با بکارگیری توان و مشوقهای مالی با تهدید بیماری مقابله بکند. در سطح جهانی هم موثرترین واکنشها در برابر ویروس کرونا از دولتها اتخاذ شده است.
چین میلیونها نفر را در شهر ووهان و مناطق دیگر وادار کرد در خانههای شان بمانند. در سنگاپور دولت این کشور اپلیکیشنی ارائه کرد که به مردم درباره چگونگی مقابله با ویروس کرونا اطلاعات میداد و به آنها توصیه میکرد که در اماکن عمومی حاضر نشوند.
کره جنوبی با هدف تسریع در انجام آزمایش و تستهای مرتبط با کرونا مراکزی را ایجاد کرد که شهروندان میتوانستند با خودروی شخصی شان وارد این مراکز شوند و بدون نیاز به پیاده شدن از خودروهای شان تستهای مربوط به کرونا را انجام دهند و از این مراکز خارج شوند.
اما در آمریکا این بیماری به شکل یک پدیده مضحک دوران فدرالیسم تقلیل داده شد. در حالی که شاخه اجرایی دولت فاقد کارشناسان و متخصصان علمی بود و دولت به اصول اخلاقی هم پایبند نبود بخش خصوصی این کشور در مواجهه با بیماری کرونا به مثابه یک دولت خودخوانده وارد عمل شد این وضع باعث شد که دولت آمریکا به مثابه یک دولت شکست خورده ظاهر شود.
کاخ سفید در عین حال در اجرای نقش اصلی خود برای محافظت از مردم از طریق ارتباط درست با آنها و ارائه اطلاعات مفید درباره سلامت عمومی و بهداشت شکست خورده است. در حالی که موارد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا به سرعت در حال افزایش بود روز ۲۴ فوریه دونالد ترامپ در توئیتی نوشت ویروس کرونا تا حد زیادی در آمریکا تحت کنترل است. یک روز بعد از آن هم ترامپ طرح ارائه مشوقهای اقتصادی را به مردم و صاحبان کسب و کارها برای مقابله با ویروس کرونا به تمسخر گرفت.
یک مستند ساز در ویرجینیا:
نظام بهداشتی آمریکا برای مقابله با هرگونه وضع اضطراری آمادگی ندارد.
یک روزنامه نگار و مستند ساز مقیم ایالت ویرجینیای آمریکا گفت: هرج و مرج همه جا را در این کشور به دلیل شیوع کرونا فرا گرفته و مشکل در آن است که مردم در اینجا متوجه شده اند نظام بهداشتی آمریکا برای مقابله با هرگونه وضع اضطراری آمادگی ندارد.
احمد الجنابی در ویژه برنامه شبکه تلویزیونی روسیا الیوم با عنوان «خلاصه کلام» گفت: کمبود مواد غذایی از واشنگتن پایتخت شروع شده و به خارج از پایتخت هر روز در حال گسترش است و جنون انبار سازی کالاها توسط شهروندان به سراسر آمریکا سرایت کرده است.
حقیقت آن است که مردم آمریکا در حالت ترس و وحشت بی سابقهای به سر میبرند. همه اینجا در حالت شوک و هول و هراس هستند
مجری گفت دیروز دوشنبه در آمریکا روز خونین توصیف شد، زیرا همه علامتهای بورس، قرمز بود.
مجری پرسید دیدگاههایی وجود دارد که نشان میدهد آمریکا در انتشار ویروس کرونا دست دارد مثلا در سال ۲۰۱۹ میلادی در شهر ووهان بازیهای موسوم به بازیهای نظامی انجام شد و در آن حدود ۲۰۰ نظامی آمریکایی شرکت کردند پس از گذشت یک ماه از این بازیها این ویروس ظاهر شد. همچنین نیویورک تایمز و دیگر مطبوعات آمریکایی مطالبی منتشر و اعلام کردند آمریکا یک آزمایشگاه مطالعات بیماریهای بیولوژیکی یعنی سلاحهای میکروبی را تعطیل کرده است، اما دلیل تعطیلی اش را اعلام نکردند البته این اتفاق مدت زمان طولانی نیست که رخ داده است. همچنین مجله بسیار وزین و جهانی نیچر در سال ۲۰۱۵ میلادی یک مقاله بسیار مهمی منتشر و اعلام کرد دانشمندان؛ مشخصا در آمریکا در حال بررسی دستکاری در ویروس کرونا هستند تا از بدن خفاش به انسان منتقل شود. همه اینها باعث شده است برخی علاقهمندان به نظریه توطئه بگویند این ویروس ساخته آمریکاست آیا در جامعه آمریکا یا رسانههای آن چنین دیدگاهی وجود دارد؟
الجنابی گفت نخستین چیزی که درباره جامعه آمریکا باید بدانیم آن است که فرد آمریکایی در جامعه آمریکا خارج از چارچوب کاری اش و تعطیلات آخر هفته و جشنهای پایان هفته چیز دیگری نمیداند و فراتر از اتفاقات دیروزش اطلاعی ندارد. رویکرد (دولت) آن است که مردم در این وضع بی اطلاعی بمانند. مثلا یک شبکه آمریکایی وجود ندارد که به شما خبری یا اخباری بدهد. مثلا در خاورمیانه یا در منطقه عربی شما صبح میتوانید از منابع متعدد، اخبار پیرامون خودتان را دریافت کنید، اما در اینجا چنین چیزی وجود ندارد همه شبکهها سرگرم مسائل بی ارزشی هستند مثلا گربهای در فلان جا گرفتار شده یا سگی در فلان جا غرق شده و یا مثلا عملیات دلاورانهای برای نجات یک اسب را که در گل فرو رفته است پوشش میدهند.
مجری گفت از صحبتهای شما بر میآید که شهروند آمریکا نمیداند در کشورش چه میگذرد؟
الجنابی گفت نه، میداند و نه میخواهد که بداند.
موفقیت کره جنوبی عدم موفقیت آمریکا را بیشتر نشان می دهد
واشنگتن پست نوشت: شفافیت کره جنوبی و ایجاد اعتماد عمومی موجب شد این کشور در مهار ویروس کرونا موفق شود در حالی که ترامپ با اظهارات نادرست و عدم شفافیت در این زمینه ناموفق بوده است.
این روزنامه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود در تحلیلی به قلم احسان تارورو نوشت: به نظر میرسد که این روزها خبر ناراحت کننده برای کسانی که درگیر پاندمی ویروس کرونا شده اند کم نیست. در آمریکا، مقامات بهداشت عمومی برای مهار موارد آلودگی روز افزون به این ویروس تلاش میکنند و بیمارستانها مملو از بیمار شده است.
جروم آدامز، جراح عمومی آمریکایی روز دوشنبه هشدار داد احتمال زیادی وجود دارد که آمریکا نیز مانند ایتالیا شود – یک قیاس تلخ با کشوری در اروپا که بیشترین تعداد مرگ و میر را در این قاره دارد.
انتقاد از عملکرد دولت در مقابله با بیماری کوید 19
ان بی سی نیوز نوشت عملکرد دولت آمریکا در مقابله با شیوع ویروس کرونا بسیار ضعیف است.
پایگاه اینترنتی این شبکه در مطلبی نوشت: در برخی از ایالتهای آمریکا در روزهای اخیر نیاز شدیدی به انجام آزمایش کرونا وجود داشته است، اما آمریکا هنوز هم در زمینه انجام این آزمایش از کشورهای دیگر عقب است.
زمانیکه این بیماری در نیویورک شیوع پیدا کرد، مقامات این ایالت هدفی را برای انجام روزانه هزار تست تعیین کردند.
اندرو کومو فرماندار نیویورک انجام آزمایشات بطور قابل توجهی افزایش یافته است و در نتیجه آمریکائیان باید انتظار افزایش موارد تایید شده را داشته باشند.
مقامات ایالت واشنگتن روز گذشته اعلام کردند ظرفیت انجام آزمایش در این ایالت افزایش یافته است. اما افزایش ظرفیت انجام آزمایش لزوما به معنای دسترسی آسانتر مردم به این آزمایش نیست. در رسانههای اجتماعی تصاویر زیادی وجود دارد که نشان میدهد افرادی که علائم و نشانههای این بیماری را داشته اند نتوانسته اند در مراکز پزشکی و یا بیمارستان آزمایش مذکور را انجام دهند.
در کره جنوبی روزانه از ۱۵ هزار نفر آزمایش گرفته میشود. طبق برآور ان بی سی نیوز و بر اساس آمار ارائه شده ۴۰ ایالت در وبسایت وزارت بهداشت، تا روز گذشته حدودا ۳۳ هزار آزمایش در آمریکا انجام شده است.
مکزیک
مکزیک اتهامات کرونایی السالوادور علیه خود را رد کرد
مکزیک اتهامات نایب بوکله رئیس جمهور السالوادور مبنی بر صدور مجوز پرواز به هواپیمای حامل مبتلایان به ویروس کرونا به مقصد السالوادور را رد کرد.
به گفته مسئولان بهداشت و درمان مکزیک هیچ گونه علائم ابتلا به ویروس کرونا در مسافران هواپیما مشاهده نشده بود. این در حالیست که بوکله پیشتر بطور غیر منتظره پرواز هواپیماهای مسافری به مقصد السالوادور را لغو کرده بود.
وی در پی غیر مسئولانه خواندن رفتار مقامات مکزیک هیچ مدارکی دال بر ادعای خود علیه مکزیک ارائه نکرده است.
لوپز-گاتل معاون وزارت بهداشت ودرمان مکزیک پس از غیر واقعی خواندن ادعاهای رئیس جمهور السالوادور در یک کنفرانس خبری گفت دوازده شهروند السالوادور در مسیر خود به این کشور از مبدا شیکاگو دارای ماسک پزشکی بودند، ولی آزمایشات نشان داد که هیچ یک از مسافران مبتلا نبودند.
زیان اقتصادی کرونا برای نیویورک
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، نیویورک تایمزنوشت: زیان اقتصادی کرونا برای نیویورک از حادثه ۱۱ سپتامبر بیشتر است.
استخدام گسترده در شرکت آمازون
شرکت آمازون اعلام کرد به علت افزایش سفارشات آنلاین به علت شیوع ویروس کرونا، به زودی ۱۰۰ هزار نیروی کار برای بخش انبار و تحویل کالا در آمریکا استخدام میکند.
در شرایطی که مصرف کنندگان از بیم قرنطینه یا کمبود کالاهای اساسی قفسههای فروشگاهها را در آمریکا خالی کرده اند، توزیع کنندگان سخت مشغول افزایش ذخایر محصولات غذایی و بهداشتی و افزایش نیروی کار در فروشگاهها و بخش تحویل هستند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بسیاری از سوپرمارکتهای زنجیرهای در آمریکا مانند شرکت بزرگ تجارت الکترونیک آمازون برای پاسخ به هجوم گسترده مشتریها و افزایش سفارشات آنلاین، به دنبال استخدام نیرو هستند.
این شرکتها به کارکنان رستوران ها، بخش گردشگری و سرگرمی و تفریح که پس از تعطیلی بسیاری از موسسات در چارچوب اقدامات برای مقابله با شیوع ویروس کرونا بیکار شده و جویای کار هستند، روی آورده اند.
برزیل
نخستین قربانی کرونا در برزیل
برزیل، نخستین مرگ ناشی از کرونا را ثبت کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از سائوپائولو، قربانی ویروس کرونا مردی ۶۲ ساله با دیابت، فشار خون بالا بود که به کرونا هم مبتلا شده بود.
آمار غیررسمی خبر از آلوده شدن بیش از ۳۰۰ نفر به ویروس کرونا خبر میدهد، این آمار از مجموع گزارشهای ادارههای بهداشت و درمان ایالتهای برزیل است که شامل ۳۰۱ نفر مبتلا به کروناست.
اما آخرین گزارش رسمی وزارت بهداشت به ۲۳۴ مورد اشاره دارد و نخستین مرگ در ایالت سائوپائولو را نیز تائید کرده است.
فرار دستکم ۱۳۵۰ زندانی از زندانهای سائوپائلوی برزیل
پس از شورشهای رخ داده در ۳ زندان واقع در ایالت سائوپائولو برزیل، دستکم ۱۳۵۰ زندانی، روز دوشنبه (به وقت محلی) از این زندانها گریختند.
به گزارش خبرگزاری اسپانیایی افه، مقامات محلی برزیل اطلاع داده اند این اتفاق که در ایالت سائوپائلو که پر جمعیتترین ایالت برزیل است، در پی آن به وقوع پیوست که محدودیتهایی در ملاقاتها و خروج موقت زندانیان اعمال شد. اخذ این اقدامات با هدف مقابله با ویروس کرونا بوده است. پلیس نظامی سائوپائولو در این باره گزارش داد دستکم ۴۰۰ زندانی از "مُنگاگوا" واقع در منطقه ساحلی ایالت سائوپائولو گریخته اند؛ علاوه بر این ۹۲۶ فرد دیگر -که بیشتر آنها در رده کم خطر جای میگیرند- در منطقه داخلی ایالت و در "میراندوپُلیش" به سر میبردند و حدود ۳۰ تن دیگر از "تاوباته" در منطقه معروف به "وَله دو پارایبا" فرار کرده اند.
اعلام حالت فوق العاده در ریو دو ژانیرو و سائو پائلو
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ریو دو ژانیرو، ترس از شیوع ویروس کرونا در برزیل، باعث شد در ریو دو ژانیرو و سائو پائلو حالت فوق العاده اعلام شود.
آفریقا
نیکاراگوئه
نیکاراگوئه برای مقابله با کرونا از پزشکان کوبایی کمک میگیرد
یک هیات پزشکی کوبایی برای کمک به مقامات حوزه بهداشت و سلامت نیکاراگوئه در مقابله با شیوع احتمالی ویروس کرونا در این کشور آمریکای مرکزی، عازم نیکاراگوئه خواهد شد.
به گزارش شبکه ونزوئلایی تله سور، این موضوع که روز دوشنبه توسط رُساریو موریو، معاون رئیس جمهور نیکاراگوئه اعلام شد با توجه به درخواست دانیِل اورتِگا، رئیس جمهور این کشور به جریان افتاده است. به گفته رسانههای محلی، این درخواست با توجه به اجرایی سازی دستورالعملهای درمانی کادر پزشکی کوبا که در خصوص مقابله با شیوع این بیماری در کشورهای دیگر با موفقیت همراه بوده، ارائه شده است. موریو اذعان داشت: هیات "هنری ریوه"، متشکل از نیروهای پزشکی کوبایی به همراه گروهی از ویروس شناسان، همه گیرشناسان (اپیدمیولوژیست ها) و متخصصان بالینی به نیکاراگوئه اعزام خواهد شد. این هیات پزشکی کوبایی، ظرف چند روز آینده و در پی پاسخ سریع کوبا به درخواست دولت نیکاراگوئه، وارد این کشور خواهد شد. معاون رئیس جمهور نیکاراگوئه تاکید کرد: هنوز هیچ مورد مشکوک یا ثبت شده کرونا در این کشور گزارش نشده است و کلیه اقدامات لازم در محافظت و جلوگیری از خطر شیوع ویروس کرونا اجرا میشوند.
مغرب
خشم مردم مغرب از توئیت مکرون
توئیت امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه که در آن از مقامات مغرب خواست هر آنچه را که لازم است در زودترین زمان ممکن برای انتقال اتباع فرانسه حاضر در مغرب انجام دهند خشم مردم مغرب را برانگیخت.
به گزارش روزنامه اینترنتی «رأی الیوم»، این درخواست مکرون پس از آن مطرح شد که مقامات مغرب در چارچوب تدابیر پیشگیرانه برای کنترل ویروس کرونا، تصمیم به بستن مرزهای هوایی خود کردند.
این توئیت مکرون با انتقاد گستردهای از طرف صدها نفر از مردم مغرب مواجه شد و مغربیها این توئیت مکرون را به عنوان دستور به مقامات کشوری کاملا مستقل توصیف و آن را لحنی متحکّمانه در دوران قیمومیت فرانسه تلقی کردند.
رئیس جمهور فرانسه در پیامی توئیتری شهروندان فرانسوی را مورد خطاب قرار داد و نوشت: «به همه هموطنانم (سرگردان در مغرب) که در مغرب گیرافتاده اند میگویم به زودی پروازهای جدیدی برای بازگرداندن شما دایر میشود.»
مکرون در همین توئیت تأکید کرد از مقامات مغرب میخواهم هر اقدام ضروری را در زودترین زمان ممکن انجام دهند.
مغربیها با انتقاد از لحن و شیوه دستوری مکرون اعلام کردند رئیس جمهور فرانسه خودبرتربین شده است و باید بداند مغرب استان وابسته به فرانسه نیست.
مصر
همه پروازها در مصر لغو می شود
شورای وزیران مصر در نشستی فوق العاده برای بررسی راهکارهای مقابله با کرونا تصمیم گرفت، همه پروازهای فرودگاههای سراسر مصر را از پس فردا تا آخر ماه مارس به حال تعلیق در آورد.
شورای وزیران مصر همچنین اعلام کرد: به منظور افزایش تدابیر پیشگیرانه برای جلوگیری از گسترش کرونا در کشور تصمیم گرفت، تعداد کارمندان موسسات و ادارات دولتی را کاهش دهد و این طرح از امروز اجرا میشود.
همچنین قرار شد همه هتلها و مکانهای گردشگری و تفریحی ضد عفونی شود.
تعطیلی بازارچههای هفتگی و بازارهای شلوغ و همچنین ممنوعیت استفاده از قلیان در قهوه خانهها از دیگر اقدامات مصر برای مقابله با کرونا است.
دولت مصر اعلام کرد: در صورت مشاهده تخلف استفاده از قلیان علاوه بر جریمه نقدی ده هزار پوندی، قهوه خانه یا رستوران متخلف پلمپ خواهد شد.
وزیر هواپیمایی مصر هم اعلام کرد: با توجه به لغو همه پروازها، این وزارتخانه برای بازگرداندن شهروندان مصری به کشور، پروازهای ویژه اختصاص خواهد داد.
وزیر آموزش و پرورش مصر گفت: ممکن است تعطیلی مدارس بیشتر از دو هفته طول بکشد.
وی از مردم خواست در خانهها بمانند و به جز در مواقع ضروری از منزل خارج نشوند.
اردن
آزادی هزار و ۵۰۰ زندانی به علت شیوع ویروس کرونا
شبکه تلویزیونی الجزیره لحظاتی پیش در خبر فوری گزارش داد: اردن به علت نگرانی از شیوع ویروس کرونا در زندانهای این کشور، هزار و ۵۰۰ زندانی را آزاد کرد.
دو شاهزاده مشکوک به کرونا قرنطینه شدند
حسین بن طلال و محمد بن طلال فرزندان شاهزاده طلال بن محمد، در پی ورود به فرودگاه بین المللی ملکة علیا در امان قرنطینه شدند.
به گزارش پایگاه اینترنتی السومریه نیوز عراق قرنطینه این دو شاهزاده اردنی یک اقدام پیشگیرانه محسوب میشود.
بر اساس تصمیمی که دولت اردن روز دوشنبه اتخاذ کرد، قرار شد اردنیها و کسانی که از خارج کشور به فرودگاه بین المللی ملکة علیا وارد میشوند به هنگام ورود در دو کمپ در منطقه بحرالمیت قرنطینه شوند. یکی از دلایل انتخاب این دو کمپ برای قرنطینه این است که در منطقهای گرم واقع شده اند و گمان میرود گرمای بالا به نابودی ویروس کرونا کمک میکند.
امجد العضائله سخنگو و وزیر اطلاع رسانی دولت اردن نیز اعلام کرد قرنطینهای که در منطقه بحرالمیت ایجاد شده است به عنوان منطقه نظامی بسته محسوب میشود.
یک منبع پزشکی اعلام کرد شش نفری که ابتلای آنها به کرونا ثابت شده است در مراسم عروسی در منطقه اربد اردن شرکت داشته اند. این منبع اعلام کرد داماد نیز یکی از مبتلایان به کرونا بوده است. بر اساس اطلاعات به دست آمده پدر و خواهر عروس نیز که برای شرکت در مراسم عروسی اخیراً از اسپانیا به اردن برگشته بودند نیز مبتلا به کرونا بوده اند.
ممنوعیت پذیرش بیماران در بیمارستانهای نظامی
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد: ارتش اردن با صدور بیانیه شماره دو اعلام کرد، پذیرش در بیمارستانهای نظامی این کشور را جز برای شرایط اورژانسی لغو کرد تا امکان بستری شدن بیماران مبتلا به کرونا در این بیمارستانها فراهم شود.
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد: نیروهای ارتش اردن با صدور بیانیه شماره یک، در ورودیها و خروجی شهرها و استانهای این کشور به منظور جلوگیری از تردد مردم در چارچوب تدابیر مقابله با شیوع ویروس کرونا، مستقر شدند.
ارتش اردن از شهروندان خواست به دستورات یگانهای نظامی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا عمل کنند.
الجزایر
تعلیق نمازهای جمعه و جماعت در الجزایر به دلیل شیوع کرونا
الجزایر سه شنبه اعلام کرد همه مساجد این کشور در راستای تلاشها برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تعطیل شده و برگزاری نمازهای جمعه و جماعت به حال تعلیق در آمده است.
پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی القناة الجزایر اعلام کرد یوسف بلمهدی وزیر امور دینی و اوقاف الجزایر تأیید کرد کمیته فتوا در این کشور، تصمیم به تعلیق برگزاری نمازهای جمعه و جماعت و تعطیلی همه مساجد در سراسر این کشور را به دلیل شیوع کرونا گرفته است.
بلمهدی به تلویزیون الجزایر گفت فقط اذان هنگام اوقات شرعی از مساجد پخش خواهد شد.
الجزایر همچنین حمل و نقل هوایی و دریایی خود را با اروپا از نوزدهم مارس به حال تعلیق در خواهد آورد.
عبد العزیز جراد معاون اول رئیس جمهور الجزایر دیروز به وزیر حمل و نقل دستور داد پروازهای هوایی و تردد دریایی از اروپا به الجزایر و بالعکس از نوزدهم مارس متوقف شود.
وی افزود این دستور در عمل به فرمانهای عبدالمجید تبون رئیس جمهور الجزایر برای جلوگیری از شیوع ویروس کروناست و همچنین شهروندان الجزایر از کشورهای دیگر به الجزایر بازگردانده خواهند شد.
اعلام تعطیلی عمومی دو هفته ای
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: دولت اردن همه سازمانهای دولتی و خصوصی به جز موسسات بهداشتی و پزشکی را به مدت دو هفته تعطیل کرد.
دولت اردن به شهروندان این کشور هشدار داد فقط در صورت ضرورت میتوانند از خانه هایشان خارج شوند.
بر اساس اعلام دولت اردن. همه مراکز تجاری به جز فروشگاههای خواروبار هم به مدت دو هفته تعطیل خواهد بود.
سقوط شاخص بازارهای بورس همچنان ادامه دارد
کاهش شاخص سهام بازارهای بورس اروپا صبح روز سه شنبه نیز ادامه یافت تا مشخص شود که چشم انداز سقوط سهام وال استریت قویتر از امیدهایی است که تحت تاثیر حمایتهای بودجهای دولتها به وجود آمده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس، در بازار بورس فرانسه شاخص کک ۴۰ در اولین معاملات روز سه شنبه بیش از ۴ درصد کاهش یافت، اما در ادامه شرایط کمی بهتر شد و این میزان به ۸/۱ درصد رسید.
در بازار لندن نیز شاخص اف تی اس ئی ۱۰۰ در معاملات صبح امروز ۲۲/۳ درصد کاهش یافت و شاخص دکس در بازار فرانکفورت نیز سقوط ۹۳/۱ درصدی را ثبت کرد.
شاخص یورواستاکس ۳۵/۱ درصد و شاخص اف تی اس ئی یوروفرست ۳۰۰ نزدیک به ۳ درصد کاهش یافت و شاخص استاکس ۶۰۰ نیز افت ۹۵/۱ درصدی را تجربه کرد.
دسترسی به اخبار پیشین:
ادامه دارد....